Szépségtitkok, amelyekről mindig tudni akartál

Kipróbálnád Kleopátra kecsketejes fürdőjét?

Kleopátra a bogyós gyümölcsökre, Diana az éjfekete szempillaspirálra, Elizabeth Taylor pedig a jól szabott derékvonalra esküdött.

Miközben a szépségipar folyamatosan fejlődik (szinte naponta ismerünk meg új módszereket és technológiákat), hatalmas rajongótábora van a hagyományos szépítkezésnek is. A modern kor vívmányainak köszönhetően ezerféle szépségápolási rutin, krém, hatóanyag létezik, amelyek segítségével már sokkal könnyebben védekezhetsz például a bőröregedés ellen, de ez nem jelenti azt, hogy az előző század ideáljainak trükkjeit nem érdemes ellesnünk!

Kleopátra több ezer év elteltével is híres például arról, hogy mennyi különleges szépségápolási rituálét követett fiatalságának megőrzéséhez. A kecsketejes fürdő mellett ilyen volt a piros gyümölcsökből készített rúzs is, ami csábító, élénk színt adott ajkainak.

De ne menjünk olyan messzire! Ha a 20. századba tekintünk vissza, olyan hollywoodi dívákat találunk, akiknek stílusából a mai napig inspirálódnak a legnagyobb szépségápolási és divatcégek. Benned is megfogalmazódott már a kérdés, mitől nézhetett ki mindig olyan csodásan Marilyn Monroe vagy Audrey Hepburn? Attól, hogy pontosan tudták, mi a legelőnyösebb számukra és hogyan kell hangsúlyozni a legvonzóbb testrészeiket.

Marilyn Monroe

https://www.instagram.com/p/BsGM773jLu9/

A leghíresebb szőke szépségről elsőre szinte mindenkinek a csodás, vörös ajkai jutnak az eszébe. Tudod, milyen fortélyt vetett be a sminkmestere? Legalább 4-5 különböző árnyalatú rúzst és szájfényt vegyített minden egyes alkalommal, amikor a filmsztárnak meg kellett jelennie valahol. Belül világosabb, kívül pedig sötétebb árnyalatokkal dolgozott, így érte el a csókra álló, telt ajkakat.

Grace Kelly

https://www.instagram.com/p/BO4RiTRjyB7/

A monacói hercegné trükkje a különleges pirosítás volt. Kétféle árnyalatú pirosítót használt: a füle felé eső részre sötétebbet tett, míg az orrához közelebb eső részre világosabb színt használt. A színésznőből lett hercegné nemcsak a rózsás pírt, az illatos kézkrémeket is imádta – akár napi háromszor is kenegette kezeit különböző típusú hidratálókrémekkel.

Elizabeth Taylor

https://www.instagram.com/p/BdlJdrDBb2D/

Liz Taylor állítólag rendszeresen borotválta az arcát. Elsődlegesen nem az esetleges szőrszálak eltüntetése, hanem az elhalt hámsejtek eltávolítása érdekében alkalmazta ezt a módszert, amely egyfajta bőrregenerációs folyamatot indított be.

Elképesztően vékony derekát nemcsak saját étrendjének, de az 1950-es évek leghíresebb jelmeztervezőinek is köszönheti, ugyanis a ruhái derékvonalát lejjebb varrták, amelyre széles övet tettek. A mellrészt pedig úgy alakították ki, hogy akár melltartó nélkül is előnyösen fessen a kreációban.

Diana

https://www.instagram.com/p/Bqetvwnl0Yc/

A szívek hercegnője különösen fontosnak tartotta a megfelelő bőrápolást. Az esti arctisztítás után különböző vitaminokat tartalmazó készítményeket kent arcbőrére. Diana a természetes vonalat képviselte, inkább a szép, fiatalos bőrének megőrzésére koncentrált, nem pedig a sminkelésre. Egy dolog nélkül azonban sosem indult el otthonról: ez pedig az éjfekete szempillaspirálja volt.

Audrey Hepburn

https://www.instagram.com/p/BNGdp7WA6t-/

Védjegye a természetes, dús szemöldöke volt, ami szerencsére ma is divat, hiszen ez ad keretet az arcnak, ráadásul fiatalosabbnak is hat, mint a vékony fazon. Bevett szépségápolási szokásként miniatűr kefe segítségével minden egyes szempillaspirálozás után egyenként szétválasztotta a szálakat. 

Sophia Loren

https://www.instagram.com/p/-PHIT7oZVK/

A népszerű olasz színésznő és énekesnő az olívára esküszik. Amellett, hogy rengeteg olívabogyót fogyaszt étkezései során, rendszeresen önt a termésből kinyert, hidegen sajtolt olajból a fürdővizébe is. Állítása szerint ez szépségének egyik nagy titka, mivel a növényi olaj jó hidratáló, ráadásul A- és E-vitamin-, valamint antioxidáns tartalmának köszönhetően megelőzi a ráncok kialakulását és lassítja a bőröregedés folyamatát is.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: