A szeptemberi újhold arra figyelmeztet, magadra is szánj elég időt

Produktívan tölteni egy napot, igazán felemelő érzés, azonban néha le kell lassítanunk, hogy maradjon idő a töltődésre. Az újhold éppen erre ad most teret.

A hold minden állása, így az újhold is sajátos hatással van ránk: ebben az időszakban például sokkal reálisabban tudjuk szemlélni saját életünket. Miért fontos most ez? Mert 2021. szeptember 6-án este az újholddal kezdetét vette egy újabb holdfázis. Ilyenkor az égitest elveszti a fényét és elsötétül, ezzel egyidőben viszont a spirituális energia lángra lobban bennünk. Ez az oka annak, hogy a szeptember tökéletes időpont az újrakezdéshez – amiről az évszakváltás miatt egyébként is sok szó esik–, illetve ahhoz, hogy belevágj valami új lehetőségbe. De ha pozitív változást szeretnél a magánéletedben vagy a karrieredben, először saját magadra kell koncentrálnod, harmonikus lelkiállapotba kerülnöd.

A szeptemberi újhold hatása

A nyár végén valószínűleg a te fejedben is nagy volt a káosz, a gondolataid legalább ezer felé ágaztak. De most, hogy a Szűz havában járunk, ennek véget vethetsz. A csillagjegy uralkodó bolygója, a Merkúr kontrollálja a logikus gondolkodást, a kommunikációs képességeket, intelligenciát, a tudatosságot és racionalizmust, ezért ez az időszak kiválóan alkalmas az íráshoz és a tanuláshoz. Emellett arra is, hogy a pihenés alatt valóban kikapcsolj és feltöltődj energiával. A szeptemberi újhold arra figyelmeztet, alaposan fontold meg, mennyi időt szánsz az egyes feladatokra és tevékenységekre, mert az élet nemcsak arról szól, hogy éjjel-nappal robotolsz. Nem kell semmit feladnod, csak mérlegelj és kicsit ügyeskedj az időbeosztással, hogy magadra is fordíthass egy kicsi időt, energiát.

Fontos megjegyezni, hogy a pihenést és a kikapcsolódást nem kell kiérdemelni. Ha úgy érzed szükséged van egy kis énidőre, lépj egyet hátra. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a Szűz havában a legtöbben hajlamosak vagyunk túlvállalni magunkat, és túl sok szívességet tenni másoknak. Ne feledd, hogy nem kötelességed minden kérésre igent mondani. És nincs semmi baj azzal, ha magadat helyezed előtérbe.

Forrás: Elite Daily
Nyitókép: doit/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: