Igaz a mondás, hogy a szerelem vak? Erre keresi a választ a Netflix nagy sikerű műsora, a Love is Blind

Harminc facér férfi és nő, akikben egy valami a közös. Mindannyian meg akarnak házasodni, és megtalálni életük szerelmét, aki feltétel nélkül elfogadja és minden apró porcikáját szeretni. Vajon lehetséges, hogy tényleg csak a belső számít?

A külső megfog, a belső megtart. A Love Is Blind készítői csavartak egyet a dolgon, és azt akarják bebizonyítani, hogy a belső sokkal nyom a latba, mint a testi vonzalom.

Itt tényleg a belső számít

A Netflix nagysikerű valóságshow-ja a pandémia alatt debütált, és bevallom én is nagy rajongója lettem. Nem egy tipikus társkereső műsorra kell gondolni, ahol paradicsomi körülmények között félmeztelen, tökéletesen kidolgozott testű fiatalok szaladgálnak, itt sokkal inkább az érzelmeken van a hangsúly.

A Love Is Blind egyedisége abban rejlik, hogy harminc középkorú férfi és nő szó szerint vakrandizik egymással. Mindenki beszélget mindekivel, de senki nem látja a másikat, mivel két külön szobában vannak, amelyet egy fal választ el egymástól. Mindössze  egymás hangját hallját. A beszélgetés gyorsan komoly témákra terelődik, tabuk nélkül, őszintén mesélnek. Szóba kerülnek a célok, családi minták, sérelmek és veszteségek. Gyakorlatilag egyből olyan helyzetbe kerülnek, mintha sokadszorra randiznának.

Te igent mondanál valakinek, akit sosem láttál?

Néhány vakrandi után mindenkiben elkezd kirajzolódni egy elképzelt kép a másikról, ami olykor teljesen ellentétes a valósággal. Az ismerkedés során persze szóba kerül, hogy kinek milyen színű a haja, mennyire sportos, de a valósággal csak akkor találkoznak, ha eljegyzik egymást. Tíz nap után azok a párok, akik kölcsönösen szimpatikusak egymásnak, megkérik egymás kezét. Ezután megtörténik a nagy találkozás. Előtte persze mindenki izgul, de a legtöbben mégis rögtön egymás nyakába borulnak.

Aztán jönnek a szürke hétköznapok…

Ezután a párok Mexikóba utaznak, ahol találkoznak a többi jegyespárral is, vagyis azokkal, akikkel egyébként korábban randiztak. Őszintén szólva innentől már erőltetettnek tűnik a műsor. Egész biztosan vannak megrendezett jelenetek, ettől függetlenül mégis valóságszagú a dolog. Összeköltöznek, és a szürke hétköznapok alatt kiderül, valóban elég erős-e a szerelmük. Az eddigi évadokban volt már rá példa, hogy a pár egyik tagja végül meggondolta magát az oltár előtt, de akadnak olyanok is, akik azóta is együtt vannak. 

A Love is Blind próbára teszi a szerelemet

A valóságshow kapcsán persze mindig felmerülhet a kérdés egyébként teljesen jogosan , hogy vajon nem csak a pénzért csinálják az egészet? A Love Is Blind első évadában biztosan nem, ugyanis az első évadnál még benne volt a pakliban, hogy végül nem kerül adásba a show. A jelentkezők így vágtak bele. A műsor 2020-ban debütált a Netflixen, de a forgatást már 2018-ban befejezték. A két éves csúsztatás szándékos volt, mivel a műsor készítői tesztként tekintettek a valóságshowra. Kíváncsiak voltak rá, hogy azok a párok, akik végül kimondták egymásnak a boldogító igent, vajon tényleg együtt maradnak-e. És láss csodát, többen azóta is együtt vannak. 

És boldogan élnek, míg meg nem halnak

Az első évadból Lauren Speed és Cameron Hamilton egy párt alkot, tavaly a Us magazinnak adott interjúban elmondták, hogy már a családalapítást fontolgatják. „Elkezdjük a családtervezést. Egyenlőre nem vagyok terhes, de már van egy szőrös kisbabánk, Spark” – mondta Lauren. A Hamilton házaspár szerelme már a műsorban is úgy tűnt, tényleg igazi. Nemcsak az életben, de a munkában is partnerek lettek, ugyanis közös Youtube-csatornájuk van. Szintén az első évad óta együtt van Amber Pike and Matt Barnett. A műsornak nemcsak a szerelmet, de barátságot is köszönhetnek a párok, a Hamilton és a Barnett házaspár azóta is tartja a kapcsolatot.

A második évad már nem bizonyult ilyen sikeresnek. Néhányan a műsor után is együtt maradtak, de jelenleg egyik pár sincs együtt. Most viszont ismét folytatódik a társkeresés, a Netflix a nagy sikerre való tekintettel berendelte a harmadik évadot is. Ebben a párok ismét arra keresik a választ, hogy a szerelem vak-e vagy sem.

Nyitókép: NBCUniversal / GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: