Szeretőből lettem feleség, ilyen az életem most

Olvasói történet

Gátlástalan? Erkölcstelen? Családromboló? Hazug, mert ilyen úgyis csak a filmekben van? Hidd el, mindenfélét mondtak már rám: fiatal nő vagyok, és szeretőből lettem feleség, de ez a sztori korántsem fekete vagy fehér. Anna története következik.

Ha most azt mondanám, végre révbe értem és nagyon boldog vagyok, az azért túlzás lenne, de azt sem mondhatom, hogy boldogtalanságban tengetem napjaimat. Hiszen tavaly végre hivatalosan is összekötöttem az életem azzal az emberrel, aki a világon a legfontosabb nekem. Idén befejeztük az építkezést, és ahogy a nagy könyvben meg van írva, utána néhány héttel megszületett az első közös gyerekünk is. De a világ szemében még mindig én vagyok az a nő, hiszen szeretőből lettem feleség. Elmondom, hogyan történt, milyen az életem most, hogy mire vágyom igazán.

Lelki síkon kapcsolódtunk össze

Sokan hiszik azt, hogy aki szerető lesz, arra a másik embernek csak a szex miatt van szüksége, bizonyos időközönként. Hát, ilyen is van, de nálunk abszolút nem így indult. Én évek óta párkapcsolat nélkül éltem, egyébként boldog és teljes életet. Biztos voltam benne, hogy akinek be kell toppannia az életembe, az majd úgyis be fog, minek sürgetni, vagy olyan randevúkkal pazarolni a saját időmet meg másokét, amiknek semmi értelmük.

Amikor Ferit megismertem, ne hidd, hogy az a derült égből villámcsapás érzés volt, nálunk abszolút nem volt ez szerelem első látásra. Sőt, lángolás sem alakult ki. Ő a főnököm egyik régi barátja volt, és néha közös projekteken is dolgoztak. Olyankor Feri bejött az irodába, a vezetőséghez. Ha bejött, mindig beszélgettünk egy kicsit, néha viccelődtünk, de igazából ez ennyi volt. Egyikünk sem akart ismerkedni, barátkozni, szerelembe esni vagy bármi mást, egyszerűen örültünk a találkozásnak, majd mentünk tovább a magunk útján.

A változást egy olyan évzáró összejövetel hozta el, amire a főnököm meghívta szinte az összes üzleti partnerét, így Ferit is. Már nem emlékszem, hogy keveredtünk egymás mellé, de elkezdtünk beszélgetni. És kiderült, mennyi közös van bennünk: ő is szereti a tengert, Van Gogh színeit, a Bosszúállók filmeket, a közepes termetű kutyákat, a sziklamászást… ugyanolyan telefonunk van, ugyanabba az étterembe szeretünk járni. Szóval szinte rokonlelkek vagyunk, pedig ő majdnem 10 évvel idősebb nálam, és mások a körülményeink is.

Hajnali fél 4-ig beszélgettünk. Vagyis nem csak beszélgettünk, inkább lelki síkon kapcsolódtunk össze. Másnap Messengeren küldött egy üzenetet: leírta, mennyire jól érezte magát velem, és köszöni az estét. Erre természetesen válaszoltam, amiből jó kis beszélgetés kerekedett ki ismét.

Barátságból lett szerelem

Hetekig chateltünk, mire találkoztunk — csak és kizárólag barátokként. Ekkor már tudtam, hogy házasságban él, nem boldog, de eddig bármikor ki akart lépni, a felesége nagyon jól manipulálta, ő pedig nem igazán tudja kezelni ezt a helyzetet. Próbáltam segíteni neki néhány tanáccsal, sőt, egy pszichológus barátom elérhetőségét is megadtam, hátha… ő nagyon hálás volt, láttam rajta, hogy sokat jelent neki a támogatásom.

A találkozásokat rendszeressé tettük, mert nagyon megkedveltük egymást, és mert úgy éreztem, nagyon hiányzott egy ilyen érett gondolkodású, kedves, figyelmes jó barát az életemből. Feri is többször mondta, mennyire jó, hogy vagyok, hiszen mi egymás közt mindent meg tudunk beszélni, a hasonló érdeklődésünk pedig mindig szolgáltat témát.

Hogy hogyan lett ebből szerelem? Nagyjából észrevétlenül. Egyszer csak azt láttam magamon, hogy amikor vele találkozom, csinosabban öltözöm, csajosabban sminkelek, azokon a napokon kivirulok. Boldog vagyok, amikor együtt töltünk pár órát, és nem akarom, hogy a találkozóink véget érjenek. De mivel az volt bennem, hogy ő házas, és nem akarok semmi kavarodást az életébe, egy este ezt elmondtam neki, és megkértem, inkább ne találkozzunk egy ideig.

Az ő reakciója viszont minden várakozásommal szembe ment: megcsókolt, magához húzott, és azt mondta, nem enged el.

szerelem szex pár ágyban
Szeretőből lettem feleség, elmondom, milyen az életem most. Fotó: South_agency / Getty Images

Aznap kérte meg a kezem, amikor elköltözött otthonról

Gyenge voltam, vagy csak szerelmes? Nem tudom, mindenesetre gonosz és családromboló semmiképp sem akartam lenni. Sokszor átbeszéltük a kapcsolatunkat, én sokszor felajánlottam, hogy legyen vége, mert nem teszem tönkre a házasságát meg az életét, de ő végig kitartott mellettem. Persze, a szex is csodálatos volt vele, de nálunk a lelki sík volt mindennél erősebb.

Feri elkezdett egy terápiát, aminek köszönhetően hetek, hónapok alatt jelentősen megerősödött lelkileg, így volt ereje és türelme a felesége manipulációit is a helyükön kezelni. A pszichológus sokat segített neki abban is, hogy megerősítse magában a célt: engem akar feleségül venni. Ezért azon a nyári napon, amikor elköltözött otthonról, eljött hozzám és megkérte a kezem.

Már a jegyességünk szálka volt az ismeretségi kör szemében. A barátaival korábban is találkoztam, de valahogy nem vettek komolyan, és azt hitték, ez a fruska csak szórakozás lehet Ferinek, és hogy ő kitart a felesége mellett, ahogy addig mindig. A szülei kijelentették, hogy látni se akarnak. Az én szüleim találkoztak ugyan vele, de végig érzékeltették, hogy nem ilyen férfit képzeltek mellém. Az én barátaim elfogadóak, őket nem zavarja, hogy Feri idősebb nálam, és az sem, hogy szeretőből lettem feleség. Viszont közülük alig él itthon valaki, mert szinte mindnyájan külföldre költöztek az elmúlt évek során… így az ítélkezés mellett az elszigeteltséggel is meg kell birkóznunk.

Mit akarhatok, ha szeretőből lettem feleség?

Amikor egy új társasággal vagy új emberekkel találkozunk, szinte látom az arcukon, hogy mit akar ez a nő… naná, hogy arra gondolnak, a szexet meg a vagyont. Az meg sem fordul senki fejében, hogy engem a lelki kapcsolódás és a szerelem jobban érdekel. Hányszor látom a szemükben, hogy na ez is megkapta, amit akart. Ez a sztereotíp gondolkodás nagyon rosszul esik, hiszen semmit se tudnak az életünkről.

Amit én szeretnék, az nem más, mint hogy szépen, békében tudjak tovább élni a férjemmel és a kislányunkkal, aki a legnagyobb boldogságunk. És hogy még évtizedekig itt legyünk egymásnak, jóban rosszban.

Fotó: South_agency / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: