Szerezd be a legstílusosabb darabokat! – 5 budapesti vintage üzlet

Légy bohém!

Vagány, kísérletezőkedvű hobó vagy, kiráz a hideg a fast fashion boltok aktuál trendjétől? Akkor a következő válogatásunk neked szól. Budapest 5 legjobb helyét ajánljuk neked, ahol izgalmas darabokkal bolondíthatod meg a ruhatáradat!

Szputnyik Shop D20, Szputnyik Shop K-22

szputnyik shop

A ma már ikonikussá, a vintage imádók és a turisták kedvencévé avanzsált boltokban amellett, hogy különleges, minőségi ruhákat és kiegészítőket találsz, egyedi tervezői darabokat is megvásárolhatsz. Az üzletek rendkívül sokoldalúak, csak úgy aposztrofálják a shopokat, mint a romantikus vintage és a proaktív modern stílusok kombinálásból született divatfogalom.

Hol? Szputnyik Shop D20 1074, Budapest, Dohány u. 20.
Szputnyik Shop K-22 1061, Budapest, Király u. 22.

LoveBug Vintage

lovebug vintage

Ha valódi egyediségre vágysz, akkor irány a LoveBug Vintage, ugyanis az üzletben olyan retró darabokra lelhetsz, amely megfelel a mai divatnak is. Nyugi, ezek a ruhák biztosan nem jönnek majd szembe veled az utcán!  A 2010-ben nyitott Margit körúti szalon mellett szól még, hogy kutyabarát és, ha nincs kedved kimozdulni, már online is vadászhatsz a kincseikre.

Hol? 1027, Budapest, Margit krt. 62.

Konfekció

konfekció

A Rákóczi téri csarnok mögött egy igazán különleges, de annál vagányabb és látványos darabokkal teli kis üzletre bukkanhatsz. Tulajdonosaik rendszerint ironikus, vicces és feminista outfit posztokkal frissítik a bolt oldalát. Ha extravagáns, hipszter stílusú kiegészítőkre vágysz, ez a te tereped!  Mellette szól még, hogy rengeteg darabot maguk, az üzlet birtoklói, Oltai Kata és Vida Vera alakítottak át.

Hol? 1084, Budapest, Víg utca 20.

Retrock

retrock

Az Anker közi vintage és design üzlet a legjobb barátod lesz, ha díjazod az egyedülálló, használt, de jó állapotú anyagokból készült magyar és külföldi tervezők alkotta kreációkat. A 15 éves múltra visszatekintő, ma már a főváros egyik legnépszerűbb vintage boltjának titka abban rejlik, hogy árukészletét gondosan megválogatja, így itt garantáltan a legjobb minőségű cuccokat találod. Ha sajátos, egyéni stílusra vágysz, szemezgess üzletükben vagy webshopjukon.

Hol? 1061, Budapest, Anker köz 2-4.

Ludovika Shop

ludovika

Markó Krisztina és Gyöngyösi Dóra boltja az antik darabok szerelmeseinek valóságos kincsesbánya. A Rumbach Sebestyén utcai üzletben vintage táskákkal, egyedi kabátokkal és magas derekú farmerekkel is találkozhatsz.  Ha szeretnél pénztárcabarát módon hozzátenni valami pluszt a stílusodhoz, akkor Jude Law után neked is muszáj betérned a Ludovikába!

Hol? 1075, Budapest, Rumbach Sebestyén utca 15.

Szerző: Tóth Veronika
Fotók: az üzletek weboldalairól és Facebook-oldalairól
Nyitókép: Gorodisskij/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: