Garantáltan elgondolkodtat: tedd fel magadnak ezt a fontos kérdést! – videó

Ha van egy órád magadra

Itt a hétvége, és talán ilyenkor jut végre magunkra is egy kis időnk. Van pár percünk magunkkal foglalkozni, és sokszor elmerengünk ilyenkor. Például azon, hogy boldogok vagyunk-e. Hogy egyáltalán mi a boldogság.

Popper Péter pszichológus, pszichoterapeuta és egyetemi tanár számomra mindig a nyugalmat és bölcsességet testesítette meg. Előadásai olyanok, mintha csak spontán mesélne, pedig minden mondata mélyre hatol, akkor és ott, amikor és ahol kell. Megengedő, és nem siet, nem siettet.

A boldogság nyomában című előadása az egyik kedvencem. Popper Péter olyan kérdéseket tesz fel és válaszol meg, amelyek mélyen elgondolkodtatják a hallgatót.

Hogy egyáltalán mi a boldogság?

Lehet tartós állapot? Popper Péter pszichológus szerint csak pillanatok. Olyanok – mondta –, mint a rakéták, amelyek bevilágítják a sötét égboltot egy villanásnyi időre. Ha állapotnak tekintjük, akkor sosem érhetjük el. Az előadásból kiderül, hogy mik lehetnek a boldog pillanatok gátjai. Hogy milyen hatással van ránk, ha az irreális vágyakat kergetjük, az elérhetetlent. Hogy mi történik, ha engedünk a szerzés és a birtoklás ösztönének, akár párkapcsolatainkban. Sok más egyéb mellett pedig azt is megtudjuk, hogy miért fontos a felejtés.

https://www.youtube.com/watch?v=j9d0WBSknCw

Ha van egy órád magadra, akkor nézd meg ezt az előadást. Nem biztos, hogy mindennel egyet fogsz érteni, amit Popper Péter állít, de egyet biztosan mondhatok: el fogsz gondolkodni a hallottakon, és ennél talán nincs is fontosabb.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: