Minden, amit a Szex és New York új évadáról eddig tudni lehet

Bár azt egyelőre nem jelentették be, mikor mutatják be az HBO Max műsorán az ikonikus sorozat 10 új epizódját, mégis napról napra egyre több dolog kiderül a folytatásról. Például az, hogy kik térnek vissza a főszereplők szerelmei közül!

Ideje, hogy leporold a Cosmopolitan koktél receptjét, hiszen hamarosan újra együtt kortyolgathatod a legcsajosabb italt Carrie-vel, Mirandával és Charlotte-tal, azaz a Szex és New York főszereplőivel. Az ikonikus sorozat karaktereivel utoljára 2010-ben találkozhattunk, amikor bemutatták a szériát követő második mozifilmet. Éppen ezért nem is lehet kérdéses, hogy bőven lesz mit mesélniük az ötvenes éveikben járó barátnőknek az éppen készülő miniévadban, amely az „And Just Like That” címet kapta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SJP (@sarahjessicaparker) által megosztott bejegyzés

Az élet a legjobb forgatókönyvíró

A rajongók öröme azért sajnos nem lehet teljes, hiszen a Samanthát alakító Kim Cattrall nem tér vissza Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis oldalán. (Évek óta pletykálnak arról, hogy Kim és Sarah a valóságban egyáltalán nem kedvelik egymást, sőt!) Ám ahelyett, hogy egy másik színésznőre bíznák ezt a feladatot, Samantha távolmaradását beleírják a sorozatba. Az alkotók ugyanis egy őszinte, életszerű történetet szeretnének elmesélni arról, mivel kell megbirkózniuk a nőknek az ötvenes éveikben. Ebbe pedig beletartozik az is, hogy néhány kapcsolatuk átalakul, elhalványul, megszakad. Előfordul, hogy az ötödik X felett már nem azok az emberek állnak mellettünk a mindennapokban, akikkel a harmincas éveinkben együtt buliztunk. „Ennek ellenére Samantha (Kim) örökre a részese marad ennek. Mindegy, hogy merre járunk és mit teszünk” – emelte ki Sarah Jessica Parker.

Fotó: HBO/Newsmakers/Getty Images

Mr. Big nélkül folytatni? Na még mit nem!

Így persze értelemszerűen nem láthatjuk majd Samantha nagy szerelmét, Smith Jerrodot, vagyis Jason Lewist sem. De a jó hír az, hogy Carrie férjét nem kell nélkülöznünk, mivel Chris Noth is csatlakozott a csapathoz! Az eredeti sorozat írója, rendezője és executive producere, Michael Patrick King azt mondja, Mr.Big nélkül egyszerűen elképzelhetetlen lenne a Szex és New York folytatása. Sőt, Carrie exvőlegénye, Aidan Shaw, azaz John Corbett is felbukkan majd pár részben. A színész rendkívül izgatott amiatt, hogy újra magára öltheti ezt a szerepet. És ha már a nagy szerelmeknél tartunk: a Miranda férjét, Steve Bradyt életre keltő David Eigenberg is bevallotta, felhívták őt az új évadba. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy Evan Handler feltűnik-e majd a szériában Harry Goldenblattként, vagyis Charlotte házastársként.

Fotó: Paramount Pictures/Getty Images

Carrie Bradshaw influenszer lesz?

Az új epizódok esetében az alkotók nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a diverzitásra is, mint a korábbi évadokban, hogy a végeredmény még inkább a valóságot tükrözhesse. (A sokszínűség ábrázolásának hiánya miatt számtalan sorozatot ért kritika az utóbbi időben, például a Jóbarátokat is.) Ha hihetünk a pletykáknak, a Samantha által hagyott űrt két eddig nem ismert karakterrel pótolják majd, akiket színes bőrű színésznők játszanak majd. Sarah Jessica Parker egyébként nem titkolja, borzasztóan kíváncsi volt arra, merre tartana ma Carrie-ék élete. „A világ annyira megváltozott a Szex és New York filmek óta… (…) A karaktereink sosem beszéltek például a közösségi médiáról.” A színésznő szerint nagyon érdekes lenne látni, miként beszélget a három barátnő erről a kérdésről, vagy akár #MeToo mozgalomról, a szexuálpolitikáról. „Szerintem Carrie Bradshaw alig várja, hogy megoszthassa az érzéseit és a gondolatait ezekről a témákról.

Forrás: Hello Giggles/Harper’s BAZAAR
Nyitókép: James Devaney/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: