Pár nap, és jön a Szexoktatás 3. évada! Itt van minden, amit eddig tudni lehet róla

Szeptember 17-én becsengetnek a Moordale Középiskolában – a Szexoktatás 3. évadának premierje előtt összegezzük, hol ért véget a cselekmény és mire számíthatunk a Netflix sikerprodukciójának folytatásában.

Otis (Asa Butterfield), Maeve (Emma Mackey), Eric (Ncuti Gatwa) és társaik szeptember 17-én visszatérnek a Moordale Középiskolába, ahol – a Netflix-sorozat múltját ismerve – ebben a tanévben sem telnek majd unalmasan a napok. A Szexoktatás 3. évada egy időbeli ugrással kezdődik, ugyanis a nyári szünet, mint eddig mindig, kimarad a cselekményből. In medias res az iskolakezdés miliője elevenedik meg a képernyőn. Amíg arra várunk, mi lesz a főhősök sorsa, hogyan bogozódnak ki – vagy éppen kuszálódnak tovább – a cselekmény szálai, elevenítsük fel, hogyan zárult a 2. évad. Emellett azokat az információkat is egy csokorba szedtük, amelyekre a hivatalos előzetesekből korábban fény derült.

Infók a forgatásról és a premierről

A Szexoktatás legnagyobb rajongói valószínűleg már régen kikértek egy szabadnapot a jövő hétre, hogy szeptember 17-én egy lendülettel, megszakítás nélkül megnézhessék a nyolc epizódból álló folytatást. Mivel a 3. évad forgatását a világjárvány miatt el kellett halasztani, talán még sosem kísérte ekkora érdeklődés a Netflix sikersorozatát. Habár a színészek kárpótoltak minket: a kényszerszünet alatt is informálták, szórakoztatták az embereket a sorozat hivatalos Instagram-oldalán. A forgatási munkálatok végül 2020 szeptemberében kezdődtek el az Egyesült Királyságban.

Július 19-én az első ízelítő is napvilágot látott egy fiktív, a Moordale-t népszerűsítő hirdetés formájában. A sorozat kedvelt karakterei – Eric kivételével – egytől-egyig feltűnnek a videóban, miközben az iskolát magasztalják. Mellettük az új igazgató, Hope Haddon – akit Jemima Kirke, a Girls színésznője alakít – is megjelenik. Annak ellenére, hogy a népszerűsítő kampány egy álomiskolaként ábrázolja a Moordale-t, olyan apró utalásokat is felfedezhetünk, amelyek ezt megcáfolják. Jackson (Kedar Williams-Stirling) egy előre megírt szöveget olvas fel, Maeve-ről pedig az egész videóban lerí, hogy kellemetlenül érzi magát a szituációban.

A szeptember 7-én közzétett hivatalos előzetes bemutatja, Haddon igazgató hogyan próbálja átalakítani az iskolát, illetve az oktatási rendszert, hogy egy új, a korábbinál sokkal szigorúbb intézmény élén állhasson. A diákok szürke egyenruhát viselnek, egy vonalba sorakoznak és egy propagandaszerű, absztinenciát szorgalmazó szexuális oktatásban részesülnek, miközben egy tanár azt kiabálja, „a szex tönkreteszi az életet”. Úgy tűnik, Otisra és Maeve-re marad az a feladat, hogy visszaállítsák az iskola szexpozitív hozzáállását. 

Hogyan ért véget a 2. évad cselekménye?

Az utolsó epizódban a Moordale tanulóit rengeteg új impulzus érte. A chlamydia kitörésének híre gyorsan szárnyra kapott, amivel nem tudott megbirkózni az iskola PR csapata. Ez végül Groff igazgató menesztéséhez vezetett. Adam nyilvánosan szerelmet vallott Ericnek. Jean megbocsátott Otisnak, majd rájött, hogy Jakob teherbe ejtette. Maeve szakértők segítségét kérte drogfüggő édesanyja mellé. Miután szakított Olával, és egyéjszakás kalandba keveredett Ruby-val Otis megpróbálta Maeve tudtára adni, hogy szereti, de tervét meghiúsította a lány új haverja, Isaac.

Mire számíthatunk a Szexoktatás 3. évadjában?

A 3. évadban egyből az iskolakezdés forgatagába csöppenünk, de gyorsan kiderül, mivel töltötték a nyári szünetet a diákok: Otis alkalmi szexpartnerekkel mulatta az idejét, Eric pedig összejött Adammel. Maeve Issaccal lógott, aki még mindig nem mesélt neki arról, hogy törölte Otis hangposta üzenetét, akivel a lány azóta nem tartja a kapcsolatot. Jean hasa pedig egyre gömbölyödik, de még mindig nem vallott színt Jakobnak. 

A főszereplők egy teljesen új Moordale-be érkeznek, amelynek épülete előtt riporterek tudósítanak a „Szexiskola” becenéven ismertté vált intézményről. A Moordale élén az iskola egykori pedáns diákja, Hope Haddon áll, akinek nem titkolt célja, hogy újra dicsfénybe helyezze a Moordale-t. Sajnos ez azt jelenti, hogy a szexualitást, az egyéniséget és a szórakozást minden formában el kell törölni, ezért a diákoknak egy szürke egyenruhában kell megjelenniük. A Netflix, illetve a szereplők egyelőre nem árultak el több kulisszatitkot a Szexoktatás 3. évadjának történéseiről, de biztosak lehetünk abban, hogy a nyolc epizód tartogat néhány meglepő fordulatot. Asa Butterfield csupán annyit árult el az amerikai ELLE-nek, hogy a vírushelyzet és a biztonsági intézkedések ellenére is remek hangulatban zajlott a munka. „Azt hiszem, azért sikerült ilyen jól a műsor, mert mindenki jól érzi magát. Színészként szabadon játszhat a szavakkal, kísérletezhet és kissé bolond lehet – ezek azok a varázslatos pillanatok, amiket nem lehet beleírni egy forgatókönyvbe. Azt gondolom, ez valóban emeli a show színvonalát.”

Ki szerepel a folytatásban?

Aggodalomra semmi ok, a közkedvelt szereplőgárda minden tagja visszatér a 3. évadban. Ahogy említettük, a Girls színésznője, Jemima Kirke is fontos szerephez jut a Szexoktatás folytatásában. Ő alakítja a szigorú, hatalommániás igazgatót, aki mindent bevet az iskola megreformálásának érdekében. Egy ismert zenész, Dua Saleh is feltűnik majd a képernyőn. A fiatal előadó egy nem bináris identitású diák, Cal bőrébe bújik és karaktere gyorsan összebarátkozik Jacksonnal. A Harry Potter-rajongóknak egy új arc egészen ismerős lesz majd: Jason Isaacs Mr. Groff sikeres bátyjaként köszön be a történetbe. Indra Ové pedig Elsie új nevelőanyját alakítja.

Forrás: Marie Claire US
Nyitókép: Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: