4 gyönyörű hely, ahová elbújhatsz a szilveszteri zsivaj elől

Ha nyugodtan lépnél az új évbe

Sokan alig várják a szilvesztert, és hogy hatalmasat bulizzanak a hangosan durranó tűzijátékok fényében. Akik viszont meghitten szeretnének elmerülni az év utolsó éjszakájának csendjében, azoknak adunk pár tippet!

Ha szilveszterkor szeretnél kicsit elmenekülni a hangzavarból, és visszavonulnál a barátaiddal, akkor számtalan olyan gyönyörű hely közül tudsz választani, ahol nyugodtabb körülmények között búcsúztathatod az óévet. Ezek közül ajánlok neked pár személyes kedvencet:

1. Dunakanyar

A Dunakanyar és környéke számtalan gyönyörű és hangulatos kistelepülésnek ad otthont (számomra Zebegény az első), de mind a Börzsönyben, mind a Pilisben találhatunk számos olyan vendég- és kulcsosházat, amelyek szinte teljes elszigeteltséget nyújtanak az arra vágyóknak.

A Dunakanyar téli látképe a Pilis felől

2. Balaton

Sok emberrel ellentétben én rajongok a téli Balatonért. Az év utolsó évszakában olyan arcát mutatja meg a tó és környéke, melyet kiváltság látni. Ha csendre vágysz, akkor persze a nagyobb városok nem téged várnak, de a kisebb településeken könnyedén vissza tudsz vonulni az év utolsó napján.

Nyáron fesztiválok, strand és napsütés. Télen nyugalom és béke.

3. Bükk

Aki a visszavonulást összekötné a síeléssel, annak különösen ajánlom a Bükköt, de a sípályákat messziről kerülőknek is érdemes felkeresniük a – reményeim szerint – vastagon hófödte hegységet.

Számomra az egyik legmegnyugtatóbb hang, mikor a hótaposóm beleharap a friss fehérségbe

4. Körös-menti holtágak

Nemcsak a hegységek lehetnek szépek és csendesek télen! A Körösök mentén számtalan holtág található, melyek partjait vendégházak és kiadó apartmanok szegélyezik. Mint minden téli szállás esetén, itt is feltétlenül érdeklődjünk arról, hogy amennyiben fafűtéssel rendelkezik szilveszteri otthonunk, biztosítva van-e a tüzelő.

A holtágaknak télen egészen sajátos hangulata van

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: