Színek és fazonok – ezek az ősz legmenőbb frizuratrendjei

Ha az új évszak beköszöntével te is egy kis vátozásra vágysz, már ami a frizurádat illeti, mutatjuk az ősz legmenőbb színeit és fazonjait, amivel biztos nem lőhetsz mellé.

Egy-egy új évszak beköszöntével, ahogy látjuk a természet változásait, gyakran mi is vágyunk egy kis újításra. Ezt az újítást pedig gyakran a frizuránkon eszközöljük. Van, aki a színen és akadnak olyanok is, akik a fazonon variálnak. Ha te is gondolkodsz egy vágáson vagy árnyaláson, most mutatjuk az idei ősz legmenőbb trendjeit, de arra is ötletet adunk, hogy milyen hajkiegészítővel teheted egyedivé megjelenésed.

Fazonok

Long bob

Ez a trend már régóta porondon van, a hossza és a vágási technikája azonban szezonról-szezonra váltakozik. A klasszikus bubifrizurával ellentétben kevésbé rendezett tincsekkel is jól mutat, így nem kell minden nap hosszú időt töltenünk a hajformázással. A hosszabb fazon miatt rengeteg lehetőséget rejt magában, viselhetjük egyenesen, de ezt éppen már be is göndöríthetjük, ráadásként különböző csatokkal díszíthetjük azt. Idén ősszel pedig frufruval kombinálva az igazi.

Curtain bangs

A „curtain bangs”, azaz a függöny frufru trendje sem újkeletű, de idén is extrán trendinek számít. Esetében egy a klasszikus frufrunál hosszabb, de az oldalfrufrunál még mindig rövidebb vágásról beszélünk. A neve pedig onnan ered, hogy a homlokot mint egy függöny keretezi. Praktikus és könnyen kezelhető viselet, egy körkefe vagy hajvasaló segítségével is be tudjuk állítani a tincseket.

Fotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Image

Curve cut

Ez a fazon egyszerre idézi a ’90-es évek szupermodelljeinek frizuráit és a ’70-es évekbeli rocksztárok hosszú tincseit. A titka a réteges hajvágásban van, a rétegek az áll vonalánál indulnak és hátulról a vágás egy „u”-alakot formáz meg. Ebben az esetben a haj kap egy plusz volument és kissé bohókásan keretezi az arcot, mellyel igazán könnyed megjelenést kölcsönöz viselőjének. Mondhatjuk, hogy ez Jennifer Aniston ikonikus Rachel-frizurájának újragondolt és modernizált változata. 

Birkin frufru

A legendás Jane Birkinnek számos, ma is trendi irányzatot és darabot köszönhetünk. Ilyen a róla elnevezett, és idén ősszel is divatos „Birkin-frufru”, mely egy egyenesre vágott, de kissé kusza hatású, egyszerű, de nagyszerű frizura.

Fotó: Steve Wood/Evening Standard/Getty Images

Színek

Fűszeres gesztenye

A barna szín sosem megy ki a divatból. Ezúttal a fűszeres gesztenye elnevezésű festéstechnika hódít, ami egyfajta átmenet a barna és a vörös színei között. A barna gyakori monotonitását a vörös tincsek vibrálása teszi teszi merésszé és egyedivé.

Játék a színekkel

A bevállalósabbak idén az igazán vibráló árnyalatokkal is színesíthetik az őszt. Ennek egyik változata az ametiszt balayage, ami rózsaszín és lila színeivel tökéletesen feldobja már meglévő alapszínünket. Persze meglepő lehet de ugyanilyen divatos a pasztellkék vagy a rózsás árnyalatú frizura is.

Természetes hatású szőke

Idén újra trendi a vissza-visszatérő jégszőke, bár mi inkább egy kicsit természetesebb irányba mennénk el, ha ezt a színt választanánk. Ősszel erre is lehetőségünk van, hiszen a krémes szőke és a bézs is ugyanennyire divatosak idén. Utóbbiak esetében az sem baj, ha a hajtöveket eredeti színükben hagyjuk, hiszen egy ügyes fodrász egy szuper technikával „lenövés-biztos” hajat tud nekünk festeni.

Kiegészítők

Egy nőn az egyik legszebb kiegészítő lehet a haja. Biztos sokaknak ismerős azonban az erzés, hogy sokszor megunjuk az éppen aktuális fazont vagy színt, de már nincs kedvünk vele kísérletezgeti, hiszen megtaláltuk benne önmagunkat. Ilyenkor jöhetnek jól a különböző hajkiegészítők, csattok és hajgumik. Idén ősszel reneszánszukat élik a hajpántok, legyen szó vastag, hansúlyos és gazdagon díszített darabról vagy éppen csak egy visszafogottabb verzióról. Továbbra is ugyanilyen divatosak a különböző csattok, melyek minél inkább csillognak, annál inkább trendibb megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.

Fotó: Raymond Hall/GC Images/Getty Images

 

Nyitókép: Raymond Hall/GC Images/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: