Ezeket a színeket száműzd a hálódból, ha harmonikus szexuális életre vágysz

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben: befolyásolják a hangulatunkat, sőt, párkapcsolatunkra is hatással lehetnek. Hogy milyen színekkel vedd magad körül, és miket kerülj a harmonikus szexuális életért, az mindjárt kiderül!

A színek nagy szerepet játszanak az életünkben: fontosabbak, mint hinnéd. Befolyásolják a hangulatunkat, sőt, párkapcsolatunkra is hatással lehetnek. Hogy milyen színekkel vedd magad körül, és miket kerülj, hogy harmonikus szexuális élet legyen a jutalmad, az mindjárt kiderül!

A körülöttünk lévő színeknek is nagy szerepük van abban, hogyan viselkedünk, mihez van kedvünk. Biztosan te is megfigyelted már magadon, hogy vannak olyan árnyalatok, amelyektől boldogabbnak érzed magad, másoktól ábrándos vagy melankolikus hangulatba kerülsz, megint másoktól pedig nyugalmat és békét érzel. És vannak olyan színek is, amelyekkel érdemes körülvenned magad a harmonikus szexuális életért, másokat pedig inkább száműzz a hálódból, ha jó kis összebújós estékre vágysz.

színek harmonikus szexuális élet
A minket körülvevő színek elég nagy szerepet játszanak abban, hogy harmonikus szexuális életet tudunk-e élni vagy sem. Fotó: Getty Images/pixelfit

Színezd újra a szexuális életeteket!

A harmonikus szexuális élet a hálószobában kezdődik – na persze, nem csak ott adódhat lehetőség ilyesmire, de talán az emberek mégis itt bújnak össze a leggyakrabban. Ez nemcsak az intimitás helyszíne, hanem az is fontos, hogy itt lehet talán a legbensőségesebb hangulatot teremteni az együttlétekhez.

De, mint arra a New York Post egyik nemrég publikált cikkében Jess Wilde szexszakértő is rávilágított, elég sok minden be tud zavarni, le tudja lombozni a vágyakat. Gondoltad volna, hogy nem mindegy például az sem, hogy milyen a fal színe a hálóban?

Nem is csigázunk tovább, gyorsan eláruljuk, Jess Wilde szerint milyen színeket érdemes kerülni: a zöldet és a szürkét. A szakember szerint ezeket hozzák összefüggésbe leggyakrabban a kevésbé aktív szexuális élettel.

Hogy milyen árnyalatúra fesd át a hálód falát? A szakértő szerint jó választás lehet a vörös vagy a pink, amiket egyébként is a vággyal és a szerelemmel kapcsolunk össze. Ha viszont nem szeretnéd, hogy a hálószobád egy Disney-hercegnőére hasonlítson, Wilde azt javasolja, merj kísérletezni, és vállalj be egy klassz sötét színt. Szerinte egy szép sötétlila, vagy egy fekete fal is jó választás lehet. Hogy miért? Mert segíthetnek meghitté tenni a teret, és hangulatba hozni titeket egy kis összebújásra.

Mire figyelj még?

Mit tehetsz még a harmonikus szexuális életért? A szakértő szerint a falak színén túl az sem mindegy, hogyan rendezed be a hálószobádat, illetve mi van szem előtt. Egy óriási családi fotó például negatívan hathat az ébredő vágyakra, egy jól elhelyezett tükör viszont új izgalmakat hozhat.

Wilde véleménye szerint az sem baj, ha van tévé a hálóban, főleg, ha okosan használjátok a szexuális életeket felpezsdítésére. És itt most nem arra gondolunk, hogy minden este nézzetek pornót, hanem például arra, hogy időnként megnéztek egy-egy olyan filmet, amelyeknek a szerelmes jeleneteitől hangulatba jöhettek.

Egy dolgot viszont mellőzzetek: a rendetlenséget. Egy kupis hálószoba, ahol szennyes és szemét hever a padlón, nem táplálja a vágy tüzét. Sőt, egy amerikai tanulmány szerint a rendetlenebb a hálószobájú nőknek általában magasabb kortizolszintjük. A stresszhormonként is ismert kortizolt pedig korántsem a szexuális vággyal, hanem a nyugtalansággal és a szorongással hozzák összefüggésbe.

Tehát, ha megvan, milyen színű lesz a fal, érdemes a festés után gyorsan rendet is tenni, nehogy ez álljon az esti hancúrozás útjába!

Forrás: NYPost.com

Fotó: Getty Images/pixelfit

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: