Ez a top 6 őszi divattrend, amit te is követni fogsz

Őszi divatkörkép

Egy új szezon sem indulhat trendriport nélkül. Feltűnő színek és minták, különleges anyagok, aprócska kiegészítők és túlméretezett ruhaköltemények sorakoznak fel, hogy irányt mutassanak nekünk az új szezonban.

Mit is tartogat számunkra az őszi-téli szezon 2019-ben? Feltűnő színeket és mintákat, különleges anyagokat, illetve túlméretezett ruhakölteményeket. Mutassunk fityiszt a borongós időjárásnak!

Totál dráma

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Xenia Adonts (@xeniaadonts) által megosztott bejegyzés,

A reneszánsz kor inspirálta, a vállakat hangsúlyozó ruhakölteményekért megőrülünk idén. A puffos ujjak eddig sosem látott méreteket öltöttek, például Richard Quinn és Marc Jacobs kifutóján is. Az utcai viseletben ennyire szélsőséges megoldásokra nem kell számítanunk, de tény, hogy a túlméretezett ujjak így is a drámai hatáskeltés elmaradhatatlan hozzávalói. A nyári blúzok és a mini ruhák után az ősz alapdarabjain is feltűnnek ezek a különleges ujjak, a legstílusosabb midiket és hosszú ujjú felsőket el sem tudjuk képzelni nélkülük.

A lila ötven árnyalata

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gitta Banko (@gittabanko) által megosztott bejegyzés,

A kifutók színkavalkádjában az ősszel megszokott földszínek és sötét árnyalatok mellett meglepően nagy szerephez jutott a lila is. A Tibi bemutatóján tetőtől talpig pasztell lilába borult szetteket láthattunk, Kate Spade-nél a harsány színek domináltak, Sally LaPointe pedig a különböző árnyalatok kombinálásával játszott. A hidegebb hónapokra egy visszafogott, levendulaszínben pompázó darabbal vagy egy harsány orgonalila kiegészítővel is felfrissítheted a ruhatáradat.

Stepp-up

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jenny Walton | New York (@jennymwalton) által megosztott bejegyzés,

Minden szezonnak megvan a maga hóbortja – az idei őszi kollekciókban nagy hangsúlyt kapnak a steppelt anyagok. Már nemcsak kabátokon találkozhatunk ezzel a technikával, hiszen az ősz legfelkapottabb táskatrendjei között is szerepelnek a túlméretezett steppelt tatyók. Ezeken kívül hosszúnadrágokat, sortokat, szoknyákat, ruhákat, sőt akár steppelt kalapokat is vásárolhatnak a trend rajongói. Egy időben úgy gondoltam, ha újra trendinek számít majd a nagyi kanapéjára emlékeztető anyag, felhagyok újságírói karrieremmel, és a divatot is parkolópályára teszem. A képeket látva visszavonom ezt a kijelentést és szaladok is egy oversized steppelt táskáért.

A kígyóbőr az új fekete

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Darja Barannik (@darjabarannik) által megosztott bejegyzés,

Ebben a szezonban sem hiányozhat az állatminta – ősszel a kígyóbőr printek viszik a prímet. Szinte bárhol, bármilyen színben visszaköszönhet a szettedben, de talán a cipőkön a legnépszerűbb. Akár a bokacsizmáért, a fűzős bakancsért, esetleg a térdig vagy combközépig érő magassarkú verzióért rajongsz, igencsak jó dolgod lesz, hiszen van miből válogatni.

Mikroméretű táskák

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamalouki (@jamaloukimag) által megosztott bejegyzés,

Lehet, hogy már unod, hogy a csapból is ez a nem túl praktikus kiegészítő folyik, de egyszerűen nem tudjuk kihagyni ebből a trendriportból sem. A hihetetlenül apró méretű táskák jöttek, láttak, győztek és továbbra is hódítanak a kifutókon és az utcai viseletben is. A tatyókat a válladon átvetve, kézi- vagy övtáskaként és nyaklánc helyett is hordhatod. De legyünk őszinték, néhány annyira aprócska, hogy akár a kisujjadra akasztva is elbírod.

Batikolásra fel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hannah Baxter (@hannahbaxward) által megosztott bejegyzés,

A kreatív vénával megáldott DIY-fanok már rohanhatnak is a hobbiboltba a textilfestékekért és nekiállhatnak saját batikolt ruhájuk elkészítésének. Nem, a batikolás többé nem ciki, kifejezetten menő. A legnívósabb divatházak kifutójára is betört a minta, ami sokunkban kellemes vagy éppen kellemetlen gyerekkori emlékeket idéz fel. A pasztellszínek, a fekete, a barna és monokróm árnyalatok is felbukkantak a kifutókon. Ráadásul már nemcsak a pólók, hanem pulcsik, kabátok, szoknyák, táskák, kalapok és cipők díszítésére is használják ezt a technikát.

Nyitókép: Christian Vierig / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: