Színezd újra! Bemutatjuk 2023 legmenőbb sminktrendjeit (x)

Még csak pár hónapja léptük át az új évbe, de már látszik, hogy a divat és a szépség világát tekintve nem fogunk unatkozni idén. 2023 ugyanis a lázadás és önkifejezés éve lesz.

2023-ban a régi klasszikus visszafogottság mellett kibontakozni látszanak a merész, extravagáns stílusjegyek, a megszokott sémák helyett az önkifejezésé és a lázadásé lesz a főszerep. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője körbejárta, milyen trendek fognak hódítani idén a sminkek világában.

„Izgatottan vártam, milyen különlegességeket tartogat számunkra 2023, és azt kell mondjam, nem csalódtam. Rohanó világunkban idén hatalmas szerepet kapnak a többfunkciós termékek, hódítani fognak a szokatlannak számító teljesen monokróm sminkek, a vibráló árnyalatok és a kreativitás. A 2022-ben elinduló merész trendek idén teljesen kibontakozni látszanak, most már tényleg nincsenek határok, bárhol megjelenhetünk már-már arcfestés szintű sminkekben is, mindent szabad” – foglalta össze gondolatait Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője.

Kreatív minimalizmus

Arcunk alapozását illetően a tavalyi évre jellemző minimalista trendek tükröződnek a 2023-as évben is. Arcbőrünk természetes fényének hangsúlyozását érdemes mindig szem előtt tartanunk, a „no makeup look” mutat idén is a legszebben. Használjunk ennek eléréséhez BB vagy CC krémeket, könnyű fedésű szérumalapozókat, amelyekkel bőrhibáink eltűntetésén túl, értékes tápláló és hidratáló összetevőkkel is ápolhatjuk bőrünket.

Avon szérum hatású alapozó 2799 Ft

Károlyfi Edit ehhez az Avon Szérum hatású alapozóját ajánlja, amely 17 különböző árnyalatban elérhető, 72 órán át tartó hidratálást nyújt bőrünknek, szabad lélegzést biztosít pórusainknak, valamint véd a napsugárzás káros hatásaitól.

Határtalan önkifejezés

Szemsminkünk idén az önkifejezés és a lázadás tökéletes eszközévévé válhat, ugyanis 2023-ban a legextrémebb színeket és alakzatokat is bátran megengedhetjük magunknak. Továbbra is népszerű lesz a füstös hatású szemfestés, de egyedi és színes egyéniségünket drámai formákkal is kifejezhetjük. Az árnyalatok tekintetében sem kell visszafognunk magunkat: hódítanak a neon, a futurisztikus metal és élénk az színek, szemhéjunkat és arcunkat bátran díszíthetjük strasszokkal, gyöngyökkel és feltűnően ragyogó csillámokkal. Lépten-nyomon találkozhatunk színes szempillaspirálokkal és elsatírozott tusvonalakkal, amelyek a szivárvány összes színében pompázhatnak. Néhányak örömére – de valószínűleg sokak bánatára – , visszaköszönni látszik a kétezres évekre jellemző vékonyra szedett szemöldökök kultusza, amely mellett egyre több kiszőkített szemöldökkel is találkozhatunk majd.

szemfestés, smink
Hódítanak a feltűnő színek és a merész vonalvezetés.

A Szépségszakértő szerint az Avon Matte & Metal folyékony szemhéjfestékei metál ragyogásukkal remek alapként szolgálhatnak mindennapjaink során, amelyet könnyen feldobhatunk az Avon Zselés szemceruzáinak élénk árnyalataival.

szemfesték, smink
Avon Matte & Metal folyékony szemhéjfesték 2499 Ft

Hangsúlyos gátlástalanság

Szemünk mellett ajkainkra is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk, hiszen 2023 a gátlásaink leküzdésének éve, amelynek első lépése lehet egy merész rúzs bevállalása. Bátran viselhetünk sötétebb színű ajakrúzsokat is, amelyek elkenődésétől sem kell tartanunk, hiszen a hanyagul elmaszatolt ajkak kifejezetten divatosak lesznek az elkövetkező időszakban. A merész pink, a szilva, a bogyós gyümölcsök, és a vibráló narancs színek különösen meghatározók lesznek ajakfestés tekintetében.

Rúzsok esetén is bátran válasszunk élénk színeket.

Az Avon Ultramatt és Ultrakrémes ajakrúzsok legújabb árnyalatai között gyönyörű mély és erősen pigmentált színeket találhatunk, ha igazán ki szeretnénk tűnni a tömegből.

Avon Ultrakrémes ajakrúzs 1399 Ft

„2023 minden tekintetben a lázadás és az önkifejezés éve. Az „Év színének” választott 18-1750 Viva Magenta üzenete átjárja a szépség világát is: kísérletezésre, gátlásaink leküzdésére, önkifejezésre buzdít, energiát, lendületet és határok nélküli életörömöt hirdet. Idén igazán szabadjára engedhetjük fantáziánkat, nincs olyan, hogy túl sok. Legyünk merészek, bátrak, legyünk mi magunk a lázadás!”– buzdít mindenkit a Szépségszakértő.

Forrás: Sajtóanyag
Nyitókép: AVON

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: