Szingliként ünnepled a Valentin-napot? 6 mondat, ami segít pozitívan megélni!

Előre rosszul érzed magad a sok romantikus poszt miatt, ami elárasztja a közösségi oldalakat február 14-én? Ismételgesd a következő mantrákat az instant-boldogságért!

Február 14-e közeledtével a boltok megtelnek rózsaszínnel és pirossal, a virágárusoknál megszaporodnak a vörös rózsák, a mozikba pedig megérkeznek a romantikus filmek – ráadásul az Instagramon és a Facebookon naponta többször boldog párok és eljegyzési gyűrűk fotóival találkozhatunk. Így persze szingliként könnyű beleesni a negativitás csapdájába – pedig néhány egyszerű, de hatásos mantrával könnyedén kikerülheted a Valentin-napi depit.

„Minden, amire szükségem van, már megvan bennem.”

Sokan azért élik meg negatívan a szingliséget, mert azt gondolják, hogy az életük egy társtól lesz jobb, vagy teljesebb. Ez a mantra egy remek emlékeztető arra, hogy nincs szükséged senkire a szeretet, az öröm, a nevetés, vagy bármilyen pozitív érzés megtapasztalásához. Nincs felszabadítóbb annál, mint amikor rájössz, hogy a boldogságod kulcsa csakis nálad van – és nem egy másik embernél.

„Úgy szeretek másokat, ahogyan tőlük várom, hogy szeressenek engem.”

Ahogy a mondás is tartja: azt kapod, ami jár! Akár hiszel a karmában, akár nem, az emberek általában olyanokat vonzanak be az életükbe, akik hasonlóan viselkednek másokkal, azaz hasonló elképzelésük van az emberi kapcsolatokról. Fordulj olyan szeretettel és törődéssel a családodhoz, és a barátaidhoz, amit te is vársz másoktól – ez a mantra egyébként arra is figyelmeztet, hogy nem kell beérned kevesebbel, mint amit te adsz másoknak!

„Sosem vagyok egyedül.”

Csak azért, mert néha magányosnak érzed magad, még nem vagy egyedül. Dolgozz azon, hogy elfogadd, a magány csak egy pillanatnyi érzés, nem pedig egy állapot – a családodra, a barátaidra és a szeretteidre pedig mindig számíthatsz!

„Boldogságot érzek a párok iránt, akiket ismerek, és szeretek.”

Ha végiglapozod a hírfolyamot a közösségi oldaladon, könnyű féltékenységet érezni a sok eljegyzés, esküvő, és szerelmespár láttán – de próbáld meg kizárni a negativitást az életedből! Ha megtanulsz örülni mások boldogságának, az általánosságban pozitívabb mindsetet eredményez a kapcsolataidban.

„Ebben a pillanatban szingli vagyok – és ez teljesen rendben van.”

Ismételgesd ezt a mantrát hangosan, ugyanis ez segíteni fog, hogy elfogadd, amit éppen megélsz. Azzal, hogy kiemeled, csak a mostban vagy egyedülálló, azzal tudatosítod magadban, hogy ez a helyzet változni fogsz, és nem maradsz örökre szingli.

„Nyitott vagyok a lehetőségekre – ma és mindennap.”

Az Igazi bármikor betoppanhat az életedbe – a boltban, a moziban, vagy akár le is ülhet melléd a buszon. Feltéve, ha sosem felejted el emlékeztetni magad arra, hogy nyitott legyél rá.

Nyitókép: Francesco Carta fotografo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: