Miért vagy még mindig szingli? A randiguruk szerint 5+1 lehetséges ok állhat a háttérben

Randiguru különkiadás

Eláruljuk neked a lehetséges okait, és segítünk abban is, hogy mihamarabb találj magadnak megfelelő társat.

Várod a nagy szerelmet, de csak nem jön? Sajnos sokan vannak, akik komoly párkapcsolatot szeretnének, de valahogy mégsem jön össze. Ennek számtalan lehetséges oka van az önszabotázstól kezdve a fatális véletlenekig. Ha te is azon tűnődsz, hogy vajon miért vagy még mindig szingli, miközben körülötted mindenki a szerelem tengerében pancsikol, csak hallgass egy kicsit a randigurukra. Ők elmondják, melyek azok a dolgok, amelyeket feltétlenül ki kell küszöbölni, ha növelni szeretnéd az esélyeidet, és hamarosan rózsaszín mámorban úszkálnál.

1. Nem randizol eleget

Ha a jó kis szingli életedet kitöltötted mindenféle elfoglaltsággal: a munka, a barátok, a hobbid a testmozgás és a család áll az első helyen, akkor talán azt sem vennéd észre, ha az igazi most az ajtódnál kopogtatna. Ha aktívan nem fordítasz időt olyan társadalmi eseményekre, ahol ismerkedhetsz, akkor hiába várod a nagy szerelmet. Természetesen vannak időszakok, amikor az ember rendkívül elfoglalt, és nem tud igazán a randizásra koncentrálni, mert mondjuk nemrég vált el, vállán vannak a gyerekek, esetleg költözik, vagy gyászol. Ilyenkor ezt inkább engedd is el, és várj, amíg kicsit lazább lesz az életed.

Azonban, ahogy a karriered sem halad előre befektetett energia nélkül, a szerelmi életed sem fog. A mostani időkben elég ritka, hogy valaki véletlenül belefut a nagy Ő be. De ha igen, akkor őt nagyon meg kell becsülni! Vigyél szerelmi életedbe tudatosságot. Járj el az érdeklődési körödnek megfelelő helyekre, esetleg nyiss új hobbik felé.

2. A félelem miatt maradsz inkább szingli

Szakemberek szerint ez a legfontosabb oka, ha az emberek szinglik maradnak. És ebbe nemcsak a visszautasítástól való félelem tartozik, hanem az is, hogy félsz online társkereső oldalra regisztrálni és kinyilvánítani azt, hogy partnert keresel. Félsz attól, hogy mások mit gondolnak rólad, és attól, hogy megsérülsz. Nyilván mindennek megvan az esélye, és sokkal biztonságosabb hátradőlni és várni, hogy megérkezzen a szerelem, mint nyiltan beismerni, hogy kapcsolatot akarsz.

Vállald fel önmagad, és az igényeidet. Nem érdemes azzal foglalkoznod, mások mit gondolnak rólad, mert nem visz előbbre, viszont tuti szingli maradsz. Regisztrálj a társkeresőre még ma, és menj randizni, amennyit csak tudsz. Lehet, hogy néha érnek kisebb-nagyobb csalódások, de ha a szívedet bezárod, esélyt sem adsz a szerelemnek.

3. Rossz emberekkel randizol

Vannak, akiknek egyszerűen nem működnek a radarjaik, vagy nem tanulnak a hibáikból és újra és újra elkövetik ugyanazokat. Ha mindig egy hisztis, drámázós férfit választasz, ha nem veszed észre a felkijáltójeleket, ha olyan kapcsolatba kezdesz, amelynek láthatóan nincs semmi alapjuk, akkor hölgyem, a hiba az ön készülékében van. Garantált a szingliség. Aki mindig a számára ismerős rossz kapcsolatokat keresi, ahelyett hogy egy egészséges után nézne, annak a jövőben óvatosabbnak kell lennie.

Mit tehetsz? Először is fordulj szakemberhez, hogy kiderítsd az okát, miért bonyolódsz hasonló kapcsolatokba. Vedd észre, hogy melyek a visszatérő elemek, mert ott megtalálod az elakadás okát és a megoldást. Eztután, pedig ha kapcsolatba kezdesz, nyugodtan ellenőrizd le, tedd próbatétel elé kiszemeltedet. A reakciójából pedig lemérheted, mire hajlandó érted.

4. Önfejlesztésre fel!

Előfordulhat, hogy benned nincsenek meg egy egészséges párkapcsolat működtetéséhez szükséges készségek. Ha például sokszor veszíted el a fejedet, hisztis vagy, sértődékeny, esetleg túlságosan kötődő, ezek mind elriaszthatják az egészséges éntudattal rendelkező partnerjelölteket. Ha úgy érzed, van még miben fejlődnöd, esetleg korábbi partnereidtől kaptál olyan visszajelzést, hogy min lenne érdemes javítanod, akkor itt az idő, hogy fektess magadba, hogy ne maradj szingli.

Önmagunkkal, kihívásainkkal szembenézni az egyik legnehezebb feladat, de igen gyümölcsöző dolog, amelynek az élet számos területén veheted hasznát. Gondolkodj el azon, vagy fordulj szakemberhez hogy milyen elakadásaid vannak, és dolgozz rajta.

5. Begyógyítatlan sebek miatt maradsz szingli

Most első gondolatod valamelyik hülye exed lesz, de ez korántsem így van. Sebeket amelyeket még nem sikerült begyógyítani az ember sok helyről szerezhet. A múltunk pedig előbb-utóbb átszivárognak kapcsolatainkba. Családi történetünk, szüleinkkel való kapcsolatunk óriási hatással vannak felnőttkori kapcsolatainkra. Vagy akár a kapcsolatok hiányára. És már itt is vagyunk, a szingli létnél. Ezek a sebek kötődési problémaként, bizalmi problémaként, elhagyási problémaként nyilvánulhatnak meg.

Amikor nem vagyunk tisztában önmagunk begyógyítatlan sebeivel, gyakran öntudatlanul taszítjuk el a másikat, ezért, ha már jóideje vagy szingli, rendkívül fontos, hogy szembenézz sérüléseiddel. Lehet, hogy ez első pillanatásra kellemetlennek tűnik, de te csak gondolj arra, hogy ezáltal egy új és jobb ember leszel.

+1. Nincsenek, vagy túl magas elvárásaid vannak

Ha túl magasra teszed a lécet, azt nagyon kevesen fogják tudni megugrani. Noha ügyelni kell arra, hogy ne támassz irreális elvárásokat  partnereiddel szemben, fontos, hogy legyenek normáid. A másik komoly probléma ugyanis az, ha a másikkal szemben egyáltalán nincsenek elvárásaid. Mindkét esetben szinte biztos, hogy nem fog működni a kapcsolat, és te újra szingli leszel.

Fordíts időt arra, hogy ésszerű elvárásokat fogalmazz meg, amelyek fundamentális értékeket tartalmaznak. Ha ezekben az alapvető dolgokban egyeztek, a többi már áthidalható, vagy kommunikációval egységesíthető.

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: Fresh Splash/Getty Images

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: