Színkombinációk a stílusos és elegáns nyári outfitekhez

Mikor máskor játszanánk a színekkel, ha nem nyáron? Az év nagy részében sokan a semleges palettára esküszünk, azonban most ideje elengedni a feketét, a szürkét és a bézst is, hiszen sokkal izgalmasabb kombinációk várnak ránk a következő hónapokban.

Ha színekről van szó, nyáron sokan esküszünk a fehérre és a kifinomult, elegáns megjelenés érdekében általában még a nude, ami legtöbbünknél szóba jöhet. Az old money és a clean girl aesthetic ideje azonban, úgy tűnik, lejárt, hiszen idén nyáron a legnagyobb divatházak és a legmenőbb trendszetterek is arra ösztönöznek minket, hogy bátran viseljünk színeket. A lime, a peach fuzz, a levendula és a millenial pink mind-mind kifejezetten divatosak, viszont nem csak ezek határozzák meg az idei trendeket. Sokkal trendibb szetteket lehet ugyanis összeállítani egy-egy elsőre talán kifejezetten meglepőnek ható színkombinációval. Mutatjuk, mire esküsznek idén a divatdiktátorok!

Vajsárga + pasztellkék

A színkombináció, ami a leginkább leírja 2024 nyarát, a pasztellkék és a vajságra meglepően jól működő kettősére épül. A sárga és a kék bizonyos árnyalatai ugyan már a korábbi években is hódítottak, viszont azokkal a duókkal ellentétben ez a párosítás egyáltalán nem hivalkodó. Sokkal inkább klasszikus és elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének. A vajsárga az idei szezonban egyébként is telitalálat, hiszen olyan divatházak esküdtek rá 2024-es S/S kollekcióikban, mint a 3.1 Phillip Lim, a Givenchy vagy éppen a Bottega Veneta. Szerintük és a stylistok szerint is tökéletes alternatíva lehet a bézs és a nude helyett, hiszen egyszerre friss és kifinomult. Az előttünk álló hónapokban ehhez társulhat a trendi pasztell paletta kékje, mely már önmagában is éteri hatást kelt. A kettő együttesen pedig nemcsak divatos, hanem kifinomult és klasszikus is lehet. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Monikh (@monikh) által megosztott bejegyzés

Ing: Zara 11.995 Forint; Cipő: Bershka 10.995 Forint; Táska: Zara 10.995 Forint; Nadrág: Bershka 11.995 Forint

Mandarinsárga + csokoládébarna

Tudjuk, hogy a barnát általában véve nem a legdivatosabb nyári színek között emlegetjük, de idén ez megváltozik. Főleg akkor, ha annak csokoládé árnyalatát vibráló mandarinnal egészítjük ki. Utóbbi az idén szuper trendi citrus paletta részeként már önmagában is megállja a helyét, azonban hogy élénkségét és merészségét kicsit tompítsuk, most ne az örök klasszikus fekete-fehér párosával kombináljuk. Erre a célra válasszuk inkább a meleg csokoládébarnát. Az pedig, hogy miként variáljuk őket, csak rajtunk múlik. Egy mandarinban pompázó ruhát máris elegánsabbá tesznek a barna kiegészítők, ahogy egy barnát fókuszba állító outfitet is pillantokat alatt tesz frissé egy-egy mandarinsárga darab.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emna Sellimi (@emnitta) által megosztott bejegyzés

Bershka: 10.995 Forint; Zara: 11.995 Forint; Bershka: 14.995 Forint

Cseresznyepiros + fehér

Nincs nyáriasabb színkombináció, mint a piros és a fehér kettőse, melyre idén nemcsak a DVTK-drukkerek, hanem a legmenőbb trendszetterek is esküsznek. A cseresznyepiros már hónapok óta tartja magát a legtrendibb árnyalatok között, és úgy tűnik, őszi, illetve téli tündöklése után a nyáron is meghatározó szerephez jut gardróbunkban. Legyen szó piros-fehér csíkos, kockás vagy éppen egyszínű darabokról, egy ilyen friss fehér és cseresznyepiros összeállítás igazi nyári sikket sugároz. Ha kicsit extráznánk a szettünket, nyaralásainkra vagy nyár esti programjainkra még egy fehér alapon cseresznyemintákkal díszített darab is belefér.

Bershka: 8.995 Forint; Stradivarius: 10.995 Forint; Zara: 11.995 Forint

Nyitókép: Edward Berthelot/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: