Bátran halmozd a szobanövényeket, a beltéri kertek idén a reneszánszukat élik

Az indoor garden az egyik legizgalmasabb trend volt 2020-ban. A növényekkel telepakolt enteriőr segít, hogy kihozzuk az otthonunkból a legtöbbet, és stílusosan élvezzük az ablakokon beszűrődő napfényt.

Bár a kertészkedés új lendületet kapott a járvány első hullámában, és tömegek özönlöttek a parkokba májusban, amikor azok újra megnyitottak, mégsem nyílik mindenkinek lehetősége arra, hogy élvezze a kültéri ’luxust’. Pontosan ez inspirálta beltéri kertészkedésre azokat, akiknek az otthonát nem veszi körül növényekkel teli udvar vagy park.

A McQueens Flowers szerint a múlt évben az Instagram legnépszerűbb trendje az #indoorgarden volt, 52%-kal több poszt született a téméban a 2019-es évhez képest. Persze ezen nincs mit csodálkozni! Öröm a beltéri kertek között kalandozni ezen a platformon is, és ellesni pár üdítő praktikát. A szobanövényeikre büszke felhasználók izgalmas kompozíciókkal és inspiráló képekkel árasztották el a felületet. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shannie Diaz (@shannieee) által megosztott bejegyzés

Felmerül a kérdés: mi különbözteti meg a beltéri kertet a szobanövények gyűjteményétől? Erre választ kaphatunk, ha megnézzük shannieee Instagram-oldalát. A több az egyszerűen több, főleg ha egy beltéri kert kialakításáról van szó. Fő a kreativitás! Tekintsünk úgy minden szabad felületre az otthonunkban, mint egy új növény potenciális helyére. Legyenek szobanövények a székeken, a könyvespolcokon, a falon, a mennyezetről lógatva… bárhol, ahol csak elférnek.

Egy beltéri kert kialakítása elvezethet a lakberendezés újragondolásához is, és talán egyszerűbb, természetes megjelenésű, világosabb tónusú bútordarabok mellett fogunk dönteni. De ne feledjük, hogy a rendhagyó kert fő eleme: a növény. Minél nagyobb a változatosság, annál izgalmasabb lesz a végeredmény. Bátran kombináljunk eltérő habitusú növényeket, és gyűjtsünk további ötleteket az #indoorgarden hashtag alatt.

Nyitókép:FollowTheFlow/GettyImages
Forrás: Gardeningetc

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: