Ez a szobanövény illik hozzád legjobban a horoszkópod szerint

Személyiségünket meghatározzák a születési képletünkben található bolygók. Az uralkodó égitestek minőségeit felfedezhetjük a növényekben is, így a jól választott cserepes virágok megerősíthetik belső tulajdonságainkat.

A szobanövények társaságában jobb kedvünk van és közelebb érezzük magunkat a természethez. De vajon milyen lenne, ha a cserepes virágok által önmagunkkal is jobban összekapcsolódhatnánk? A választ a csillagokban kell keresni. Születésünk időpontja meghatározó és különböző színek, számok és szimbólumok rendelhetők hozzá. Így talán az sem meglepő, hogy az állatövi jegyekhez bizony léteznek tökéletesen illeszkedő szobanövények is.

Kos

Kezdeményező típus vagy, aki tele van elszántsággal és szinte semmi sem tarthat vissza. A Mars, a szenvedély és a háború bolygója uralja ezt a jegyet. Független vagy, mégis gondoskodsz és megvéded a hozzád közel állókat. Választhatsz olyan növényt, ami nagyon kevés törődést igényel, de olyat is, aminek gondoskodó kezekre van szüksége. Az ajánlott növények a zebra növény, a narancssárga orchidea, a kígyónövény és a kaktusz.

Bika

A Vénusz, a szerelem bolygója uralja ezt a csillagjegyet. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy mindent szépnek találsz. Elhivatott természeted figyelmességet kölcsönöz neked. Így a hasznodra válik, ha olyan önellátó növényekkel veszed magad körül, mint amilyen te is vagy. Például szívlevelű filodendronnal, bambuszpálmával vagy pozsgafával.

Ikrek

A logika, az érvelés és az intellektus áll a személyiséged középpontjában. Mivel a Merkúr az uralkodó bolygód, gyermeki csodálattal szemléled a környezetedet. Nem feltétlenül követed a meghatározott mintákat, így tetszeni fognak az egyediségedhez illő olyan szobanövények, mint az angol borostyán, a moai virág vagy a tillandsia.

Rák

Intuitív vagy és mélyen átérzed a dolgokat, hiszen az a jegy uralkodó bolygója a Hold. Gyakran vonulsz vissza az otthonodba és önmagadba, ezért remekül illenek hozzád az olyan növények, amik jól tükrözik az érzékeny és adakozó természetedet, ugyanakkor az egyedüllét iránti igényedet. Válassz a flamingóvirág, a szemérmes mimóza vagy a fátyolaszparágusz közül.

Oroszlán

Tüzes, vad és merész az oroszlán jegy szülöttje. Tele vagy élettel és energiával. Színes és vibráló személyiség vagy, akár csak a következő növények: amarillisz, könnyezőpálma, királybegónia és korallvirág.

Szűz

Figyelmes vagy, a nyugalom és a higgadtság valódi megtestesülése. Szereted, ha az életed egy előre látható úton halad és óvatosan bánsz az időddel. A személyiségedhez legjobban illő növények a banánfa, a fáskövirózsa és a nyílgyökér.

Mérleg

Ez az állatövi jegy a Vénusz bolygó uralkodása alatt áll. Természetes vonzerővel bírsz, könnyen alakítasz ki kapcsolatokat. A jó ízlésedhez hozzátartozik, hogy rajongsz a karizmatikus növények iránt. Bátran válogass a gyöngyfüzér, a madárfészekpáfrány és a vitorlavirág közül.

Skorpió

Titokzatos személyiségedet leginkább a Plútónak, a halál és újjászületés bolygójának köszönheted. Nem vagy olyan merengő, mint az elsőre tűnik. Sokkal inkább arról van szó, hogy könnyen megszabadulsz attól, ami már nem szolgálja a fejlődésed és elfogadod azt, ami jól működik. Tökéletesen illenek hozzád azok a növények, amiknek szépségük már-már félelmetes. Például a Vénusz légycsapója, a kanári sárkányfa vagy a smaragd filodendron.

Nyilas

Szabad szellemű és optimista vagy, szinte semmi sem gátolhat meg abban, hogy elérd a céljaidat. Kalandvágyó természetedből fakadóan mindig valami újat tanulsz vagy felfedező kalandokba vágsz bele. A te számodra az olyan növények előnyösek, amik kevés gondoskodással is megelégszenek. Ilyen például a baseball növény, a kávécserje és a zöldike.

Bak

A szabályok és a struktúra híve vagy, ami nagy részben a Szaturnusz bolygónak köszönhető. A szorgalom és a részletorientáltság jellemez, legtöbbször hosszú távra tervezel. Néhány szobanövény nagyon odaadó gondozást igényel, de ha bármelyik állatövi jegy képes jól bánni velük, az biztosan a bak. Válassz bátran a boróka bonsai, a hegyescsúcsú futóka vagy a szégyenlősvirág közül.

Vízöntő

Egyedi és lázadó jegy szülöttje vagy, aki arra törekszik, hogy jobb hellyé tegye a világot azáltal, hogy lebontja a nem működő konstrukciókat. Az innováció és a lázadás szinte lételemed, ezért a személyiségedhez illő szobanövények pont olyan eredetiek, akárcsak te. Ide tartozik az agglegénypálma, a bagolyszemvirág és a spirál levelű albuca.

Halak

Álmodozó, kreatív és érzékeny vagy, képes vagy ráhangolódni mások érzelmeire. Intuitív természeted a Neptunusz bolygónak köszönhető. Alkalmazkodó és önzetlen. Számodra jót tesznek az olyan növények, amik gyógyító tulajdonsággal is rendelkeznek. Válassz az orvosi aloé, a jázmin vagy az aranypálma közül.

Forrás: Vitruvi
Nyitókép: Angelina Bambina/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: