5 apró szokás, ami szorosabbá fűzheti a kapcsolatodat a pároddal az ünnepi időszakban

Természetes, hogy decemberben már kizárólag a karácsonyra tudsz gondolni és teljes gőzzel bele is vetetted magad a készülődésbe. Pedig ez a néhány hét arra is tökéletes, hogy megerősítsd a kapcsolatodat és visszacsempészd a napjaitokba az intimitást.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az advent az év egyik legszebb időszaka, ám miközben éppen recepteket tesztelgetünk a karácsonyi menühöz vagy a tökéletes ajándékok után rohangálunk, hajlamosak vagyunk minden mást (például a partnerünket is) a fontossági lista utolsó utáni helyére sorolni. Pedig az év végénél nincs is ideálisabb alkalom arra, hogy szorosabbá fűzzük a kapcsolatunkat.

Ha követitek az öt lépéses ünnepi kihívásunkat, akkor az új évet garantáltan sokkal nagyobb összhangban és kiegyensúlyozottabban indíthatjátok.

1. Lépés: Egyszerűen csak hallgassatok!

Éppen arról írtok listát, mit is kérnétek ajándékba? Akkor ne is keresgéljetek tovább, mert a legszebb dolog, amit adhattok a másiknak, az a hallgatás. Ugyanis míg az ismerkedés időszaka alatt a párok akár hajnalokig is beszélgetnek az életükről, addig az évek alatt ezek az alkalmak egyre inkább elmaradnak a mindennapok rohanásában. Ezért tudatosan időt kell szakítanotok erre. Nézzetek mélyen egymás szemébe és egyszerűen csak hallgass! A cél az, hogy mindketten érezhessétek az odafigyelést.

2. Lépés: Ismerjétek meg még jobban egymást!

Ahogyan az értő figyelem, úgy a másik élete iránti érdeklődés is észrevétlenül eltűnhet egy kapcsolatból az évek során. Belekényelmesedhetünk abba a gondolatba, miszerint mindenkinél jobban ismerjük a párunkat – pedig az idő múlásával mindannyian változunk. Mindig van mit tanulnotok arról, akivel együtt éltek! Tűzzétek ki célul, hogy minden nap megkérdeztek valamit egymásról, amire nem tudjátok a választ. Csempésszétek vissza a kíváncsiságot a románcotokba, így az intimitás sem tűnik el az életetekből.

3. Lépés: Bújjatok össze!

Van egy harmadik dolog is, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni: ez pedig nem más, mint az érintések. A tél tökéletes alkalom arra, hogy újra közel kerüljetek egymáshoz: ölelkezzetek gyakrabban, bújjatok össze a kanapén filmezés közben vagy csobbanjatok együtt egy kád meleg vízbe. Közben beszélgessetek arról, mire vágytok, hol és hogyan érintsenek meg titeket.

4. Lépés: Adjatok hálát!

Belegondoltál már abba, hogy mikor mondtál utoljára köszönetet valamiért a szerelmednek – de úgy igazán? Vagy inkább arra tettél megjegyzéseket, ha valamit elrontott? De valójában te sem kaptál mostanában túl sok dicséretet tőle? Pedig a boldog kapcsolat egyik alapja az, ha a felek értékelik azt, amit a másik tesz értük. Lefekvés előtt mindig soroljatok fel három-három olyan dolgot, amiért hálát adtok egymásnak.

5. Lépés: Játékra fel!

Végül, de nem utolsósorban nem szabad elfeledkeznetek a nevetés és a játék erejéről sem. Kapjatok elő egy pakli kártyát, sakkozzatok vagy táncoljatok a kedvenc zenekarotok számaira, miközben elpakoljátok a frissen mosott ruhákat. Még a leghétköznapibb dolgok is lehetnek szórakoztatóak és így egyetlen napotok sem telhet el mosoly nélkül.

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: AleksandarNakic/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: