Utálod a romantikus filmeket? Ezeket a mozikat akkor is csípni fogod!

Csak semmi csöpögés!

Nem bírod a szokásos érzelmes történeteket, ahol már az első perctől tudod, mi lesz az események vége? Most olyan filmeket ajánlunk neked, amelyek ugyan a szerelmi történetek, de nagyon szórakoztatóak!

Annie Hall (1977)

Ha egy igazi klasszikusra vágysz, vagy még nem láttad ezt az önéletrajzi ihletésű Woody Allen filmet, akkor ne hezitálj, mert még mindig ez az egyik legjobb és legviccesebb mozi, amelynek középpontjában egy párkapcsolat áll. A neurotikus, New York-i tévékomikus, Alvy Singer-t (Woody Allen) nemrég elhagyta a barátnője. Feldúltságában visszatekint eddigi életére, főként a sikertelen nőügyeire. A legkülönlegesebb ezek közül az Annie Hallhoz (Diane Keaton) fűződő kapcsolata volt. Singer egész életében képtelen elkötelezni magát, de amikor Annie otthagyta és túltette magát rajta, mindenáron vissza akarta őt szerezni. Az Oscar-díjas filmben megjelenített helyzetek elképesztően életszagúak, így biztosan találsz majd olyan pillanatokat, amelyek kísértetiesen emlékeztetnek a saját életedre! Te láttad már a nagy sikerű mozit?

Fotó: IMDb

Szeress, ha mersz (2003)

Sophie Kowalsky (Marion Cotillard) és Julien Janvier (Guillaume Canet) nyolcéves korukban találkoznak először, és azonnal legjobb barátok lesznek. Ki is találnak egy izgalmas, „Meg mered tenni?” témájú játékot, amelyben a feladatok az idő múlásával egyre veszélyesebbé válnak: tönkretesznek egy esküvőt, felpofoznak egy tanárt és Sophie-nak az egyik vizsgán kívül kell viselnie a fehérneműjét. A határokat nem ismerő kihívás egészen felnőttkorukig összeköti őket, ám sajnos ekkorra már rengeteg fájdalmat okoznak egymásnak. Ha szeretnél egy kicsit sem sablonos, sőt inkább különleges történetet látni, akkor ezt a francia filmet imádni fogod! A tudat pedig, hogy a két főszereplő a valóságban ma is egy párt alkot, egészen szívet melengető.

Fotó: IMDB

Szerelem sokadik látásra (2005)

Gondoltál már arra, mi lenne, ha újra és újra összefutnál azzal a személlyel, akivel egyszer átéltetek egy igazán különleges pillanatot esetleg egy vad, egyéjszakás kalandot? Ez a film éppen ezt az ötletet viszi vászonra, ugyanis Oliver Geary (Ashton Kutcher) és Emily Friehl (Amanda Peet) egy repülőgép mosdójában esnek egymásnak, de nem tervezik, hogy a kalandnak lesz folytatása, ám az élet egészen furcsa fordulatokat hoz. Hét éven át újra és újra összefutnak, van, hogy egy jó beszélgetésre, egy szilveszteri bulin, és olyan is előfordul, hogy egyikőjükben felébred egy mélyebb érzés a másik iránt. Ha egy könnyed filmre vágysz, akkor ezt bátran ajánljuk!

Fotó: IMDb

10 dolog, amit utálok benned (1999)

Tinikorunk kedvence még 2019-ben is hibátlan alkotásnak bizonyul. A filmben a csinos Bianca Stratfordot (Larisa Oleynik) hiába hívják randira a legmenőbb srácok a gimiből, szigorú apja ragaszkodik ahhoz, hogy amíg nővére, Kat otthon ül, ő sem mehet sehová. Arra viszont, hogy Kat valaha bulizós csaj lesz, kevés esély van, ugyanis megközelíthetetlen, nyers stílusa miatt senki sem meri elhívni. A sármos Cameron (Joseph Gordon-Levitt) azonban nem adja fel ilyen könnyen, és felbéreli a különc Patrick Veronát (Heath Ledger), csábítsa el Bianca nővérét. A briliáns tervről szóló kultfilmet a sztárparádé, a betétdalok és a 90-es évek outfitjei miatt is érdemes újra és újra elővenni.  

Fotó: IMDb

Lepattintva (2008)

Jason Segel filmje ugyan követi a romkomok receptjét, mégis olyan elképesztő humorral ábrázolja a szakítás folyamatát, hogy akár éppen most váltak el valakivel útjaitok, akár csak egy  jó nevetésre vágysz, biztosan nem fogsz csalódni ebben a filmben. A történet szerint a népszerű sorozatsztár Sarah Marshall (Kristen Bell) szakít a zeneszerzőként dolgozó Peter Bretterrel (Jason Segel). A férfi képtelen túltenni magát a történteken, végül a barátja tanácsára Hawaii-ra utaznak kikapcsolódni. Sajnos a volt barátnő is ugyanabban a hotelben száll meg új pasijával, a rocksztárral, Aldous Snow-val (Russel Brand). Petert természetesen őrülten bosszantja a dolog, ám időközben megismerkedik a recepciós lánnyal, Rachellel (Mila Kunis), akibe fülig beleszeret. A színészek tényleg fantasztikusat alakítanak ebben a mozifilmben, így szinte nem lesz olyan pillanat, amikor ne fognád a hasad a nevetéstől!

Fotó: IMDb

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: