Szórakoztató és inspiráló kulturális programok a hétre

Elképesztő angol humort, fotókiállítást és egy bűvész show-t ajánlunk a hétre.

Színház

Az egy a ráadás olvasópróbája, fotó: Thália Színház

Fergeteges humor a Thália Színházban: szombaton érkezik az Egy a ráadás a Nagymező utcába.

„Ajtócsapkodós darab a köbön” – fogalmazott Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán a vérbeli angol bohózatról, amely egy hónap múlva kerül bemutatásra a Thália Nagyszínpadán. A brit színész és sikerszerző, Ray Cooney (A miniszter félrelép, Páratlan páros, Kölcsönlakás) és alkotótársa, Tony Hilton neve garancia a virtuóz cselekményvezetésre és arra, hogy a térdünket csapkodhatjuk a nevetéstől…

A történet helyszíne a brit krimikből már jól ismert, hangulatos vidéki kúria. A vagyonos Jonathan Hardcastle (Bede-Fazekas Szabolcs) élete alkonyán úgy dönt, hogy néhai jóbarátjának fiát, Billy Hickory-Woodot (Zayzon Zsolt) megajándékozza egy nagyobb összeggel, egészen konkrétan kétmillió fonttal. Hajdanán Billy apja futtatta fel a céget, és jó ember volt, de a végén még tömegsírra sem maradt pénze, mert a rokonai teljesen kizsigerelték. Hardcastle most gondoskodni szeretne Billyről, ám két bökkenő is van: fogalma sincs, hogy hol van és azt sem tudja, hogyan néz ki. Illetve, ha él még pár másik pióca Hickory-Wood, akkor őt is lecsapolják majd, mint hajdanán az apját. Hardcastle újsághirdetést ad fel és kiköti, hogy a fiú csak akkor kapja meg a kétmilliós vagyont, ha ő az egyetlen örökös. Billy a hirdetésre jelentkezve megérkezik Hardcastle vidéki birtokára, de nem egyedül, vele tart a „jó barátja”, a magát zsíros ügyvédnek kiadó Charlie (Vida Péter), aki természetesen szintén a nagy pénzre utazik. Az igazi bonyodalom azonban akkor kezdődik, amikor egy Billyre megszólalásig hasonlító második, majd később egy harmadik Hickory-Wood is bejelentkezik. Versenyfutás kezdődik az örökségért, hiszen egy ekkora összegért az emberek hamar túllépnek a gátlásaikon.

Fotókiállítás

Fotó: Rencz Norbert

Múlt pénteken nyílt és április közepéig megtekinthető Rencz Norbert fotókiállítása, a Mutatom, mit látok című tárlat a Fonó Budai Zeneházban.

Rencz Norbert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja, emellett pedig szenvedélyes fotós is. „Zene és tánc. E két művészeti ág bűvöletében élek gyerekkorom óta. Kitöltik a mindennapjaimat, gyógyírt jelentenek bánatra, eszközt az öröm megélésére, lehetőséget a fejlődésre, fórumot az önkifejezésre és persze teret nyitnak a művészi megmutatkozáshoz. Táncosok és zenészek körében élek, őket látom, őket hallgatom. Olyan embereket, akiknek a művészete elillanó, ezért minden nap egy új, tiszta lap, amelyet újra lehet színezni. Bő három évvel ezelőtt világossá vált, hogy a fényképezőgéppel kötött életre szóló barátságom egy olyan világot jelent, melyben a saját látásmódomon keresztül megmutathatom mindazon impulzusokat, melyek az én táncos-zenés világomban érnek. Legfőbb motivációm a fotóimat művészi tartalommal megtölteni úgy, hogy a hangsúly mégis a szereplőkön maradjon. Fotózás közben együtt izgulok a színpadra lépő művészekkel, és abból a flow-élményből merítkezem, melyet jómagam is ismerek a táncolás és a zenélés által. Ez életem első kiállítása.”

Bűvész show

fotó: Hajnóczy Soma facebook

Az Eötvös 10-ben két alkalommal is előadásra kerül pénteken az Illúzió Színház Lehetetlen című estje.

Hajnóczy Soma – akit hatéves korától foglalkoztat a bűvészet, miután megkapta első bűvészdobozát –, 15 évesen megnyerte az országos bűvészverseny junior kategóriáját és kétszeres bűvészvilágbajnok lett. Soma több mint 40 ország közönségét bűvölte már el, és számtalan TV-showban is bemutatkozott, Amerikától kezdve, Franciaországon és Anglián keresztül, egészen Koreáig és Japánig. YouTube videóit több mint 50 milliószor nézték meg, de a magyar közönség a Showder Klubból is ismerheti.

Egész estés műsorában a humort és az illúziót egész egyedi módon ötvözi. Elképesztő kézügyességi számok és döbbenetes gondolatolvasó mutatványok mellett interaktív trükkök és szórakoztató történetek is színesítik az előadást. A bűvészet történetének egyik legfiatalabb világbajnoka, Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után, a Budapesten bemutatásra kerülő, első egész estés műsorában bebizonyítja, hogy semmi sem LEHETETLEN.

Nyitókép: Thália Színház

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: