Szörnyű élete volt, most ő lett 2021 leghősiesebb kutyája

Idén több mint egymillióan szavaztak az American Humane Hero Dog Awards legnagyobb díjára, a tét nem más, mint az „Év leghősiesebb kutyája” cím. A győztes végül Boone lett.

Az American Humane Hero Dog Awards gálán minden évben megválasztják az év legbátrabb kutyusát, illetve több alkategóriában is nyertest hirdetnek. A szakmai zsűri szavazatai alapján idén több mint 400 jelölt közül került a 7 kategória – rendészeti/felderítő, szolgálati, katonai, kutató-mentő, menhelyen élő, vakvezető és terápiás kutyák – győztese, majd a közönségszavazáson a fődíj, az „Év leghősiesebb kutyája” cím is gazdára talált. Idén egy négyéves keverék, Boone rabolta el az emberek szívét. 

Boone, a bátor

Boone-nak kölyökkutyaként szörnyű élete volt, a rendszeres bántalmazás miatt két hátsó lábát amputálni kellett. Az állatmentőknek köszönhetően később egy ideiglenes családhoz került, ahol különleges igényű háziállatokat tartottak. „A lehető legnyugodtabb volt” – mondta Tanya Diable, aki annyira megkedvelte a kölyökkutyát, hogy két nappal később örökbe fogadta. Boone családja tolószéket készíttetett neki, hogy megkönnyítse a mozgását. Diable elmondta, ez volt az első alkalom, hogy Boone csóválta a farkát. Édes természete és életkedve miatt nem is volt kérdés, hogy megszerezheti a terápiás kutyáknak járó bizonyítványt. Azóta rendszeresen gyermekkórházakba viszik, illetve bárhová, ahol szüksége van rá, hogy társaságával segítsen másoknak a szorongás csökkentésében.

Boone emellett a nonprofit Joey’s PAW (Prothetics and Wheels) nagykövete, amely több mint 700 rászoruló kutyának biztosított mobilitást szolgáló eszközöket. Története segít eltörölni a fogyatékkal élő kutyákról szóló mítoszokat, illetve abban is segít, hogy társai könnyebben találjanak új otthonra. „Az American Humane Hero Dog Awards díjakat azért hoztuk létre, hogy a világ legkülönlegesebb hősei előtt tisztelegjünk, valamint a kutyák és az emberek közötti erős kapcsolatot ünnepeljük” – mondta Dr. Robin Ganzert, az American Humane elnöke. „Ezek a bátor négylábúak túlszárnyalták a feladataikat, életeket mentettek meg a csatatéren, vigasztalták a betegeket és az időseket, és emlékeztetnek bennünket az állatok és emberek közötti erős, ősi kötelékre.”

Forrás: Good News Network
Nyitókép: American Humane, Hero Dog Award

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: