Szőrszálhasogatás helyett lézeres szőrtelenítés

Összegyűjtöttük, hogy mire készülj, ha nem nyűglődnél tovább a gyantával, borotvával.

A nemkívánatos szőrszálak eltüntetése nagyon sok nőnek okoz komoly problémát. A gyanta viszonylag tartós megoldás, de a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető fájdalommentesnek, a borotva pedig egyrészt annyira instant, hogy erősebb szőrszálak esetén már másnap szúr, és gyakran még erősíti is a szőrszálakat.

Ezek miatt sem véletlen, hogy a lézeres szőrtelenítés egyre nagyobb körben népszerű kezelés. Sőt, manapság már otthoni készüléket is lehet erre a célra vásárolni, azonban, ha biztosra akarsz menni, akkor a saját érdekedben szerencsésebb, ha ezt a műveletet szakemberre bízod! Arról nem is beszélve, hogy mekkora ellentmondás van a dologban, ha ugye végleges a kezelés, akkor miért ruháznál be egy készülékre, ha tényleg csak 3-5 alkalommal lesz rá szükséged?

A bőrünk a legnagyobb kiválasztó szervünk, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel „esünk” neki. Van olyan barátnőm, aki úgy megégette a lábát a mikróban melegített gyantával, hogy kisebb égési sérülést szenvedett, és orvosnál kötött ki, egy másik ismerős pedig az intim területének ugrott neki egy szállodai szobában gyantával, de segítséget kellett hívnia, mert annyira fájt a művelet, hogy képtelen volt befejezni…

A csípős, szürke reggeleken a nyár még nagyon távolinak tűnik, de nem árt, ha előre gondolkodunk. Azért érdemes most elkezdeni a kezeléseket, mert a legkisebb területnél is több alkalomra lesz szükség, így nem árt, ha kényelmesen belefér az idődbe. Nincsen kőbe vésett szabály az alkalmak tekintetében, teljesen egyénfüggő, hogy hány kezelésre lesz szükség, még egy személy esetében is eltérő lehet az arcon vagy a lábon a kezelések száma. Vannak olyan szerencsések, akiknek már a negyedik alkalom elhozza a megváltást, de gyakori az is, hogy 6-8 is kezelés kell. Emiatt semmiképpen nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni!

A lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos tudnivalókról Gulyás Fannit, a Skimpact Beauty tulajdonosát kérdeztük.

Gulyás Fanni, fotó: Skimpact Beauty

Nagyon fontos, hogy minden kezelést megelőz egy díjtalan konzultáció, ahol bátran lehet kérdezni, és minden információt megkapsz annak érdekében, hogy a kezelés a leghatékonyabb legyen. „Ilyenkor egy kisebb területen elvégzem a kezelést, így pontosan tudja a vendég, mire számítson, valamint meghatározzuk a fototipust, átbeszéljük a kontraindikációkat és a kezelések gyakoriságának ütemezését.” A konzultáció nem jár semmilyen kötelezettséggel, ha úgy érzed, aludnál még rá párat, akkor nyugodtan megteheted.

Ha úgy döntesz, belevágsz, akkor ezekre figyelj a kezelés előtt:

 • A kezelés előtt 3 héttel már ne gyantáztass
 • Hidratáld a bőrödet a bőrtípusodnak megfelelő krémmel
 • 2 héttel előtte már ne használj önbarnítót
 • 1 héttel előtte már ne használj bőrradírt, hámlasztót
 • Legalább 3 nappal előtte már ne napozz, vagy menj szoláriumba
 • 24 órával előtte ne vegyél forró fürdőt, és kerüld a fokozott izzadással járó tevékenységeket (szauna, edzőterem)
 • Az időpontod előtt 12-24 órával alaposan borotváld le a kezelendő területet
 • A kezelés napján ne használj se dezodort, se testápolót

Mi vár rád a kezelés alatt?

 • A kezelendő terület fertőtlenítése
 • Az anyajegyek speciális lefedése
 • Ultrahang gél felvitele az adott testrészre
 • Kezelőgép beállítása az egyéni adottságok alapján
 • Védőszemüveg használata, melyet a szalonban biztosítanak számodra
 • Kezelés
 • A kezelt testrész nyugtatókrémmel történő ápolása

Kezelés utáni teendők:

 • Két lézeres szőrtelenítés kezelés között csak borotválni szabad az adott területet, tehát a gyanta, csipesz, szőrtelenítő krém, borotva, epilátor használata tilos!
 • Kezelés után 3-4 napig kerülni kell a közvetlen napfényt, és a szoláriumot is, ha ez idő után nap fog érni, akkor magas faktorszámú fényvédő használata szükséges
 • 24 órával a kezelés után kerülni kell a forró fürdőt, és a fokozott izzadással járó tevékenységeket
 • A szőrtelenítésre érdemes lazább ruházatban érkezni, mert a szűk ruha irritálhatja, dörzsölheti a kezelt bőrfelületet

Fanni a kezelést a területen piacvezető készülékkel, az ELYSION-PRO diódalézerrel végezi. Ez annyiban más a nagyon sok helyen használt IPL technológiával szemben, hogy végleges eredményt nyújt. Gyors kezelést tesz lehetővé, és csak minimális kellemetlenséggel jár. A hűtési technológia ugyanis segít csökkenteni a bőrön érzett hőt és diszkomfort érzetet. A készülék minden bőrtípusra alkalmazható, biztonságos és hatékony. A kezelések során a környező bőrre nincs hatással, ezáltal megakadályozza az esetleges szövetkárosodást. Hosszú távon anyagilag és időben is a legjobb magadra fordítható befektetés, amely a legmagasabb minőségi igényeket képviseli.

Nyitókép: miljko/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: