Sztárok, akik Disney-karakterekről nevezték el gyermekeiket

A hollywoodi csillagok igazán szabadjára engedik fantáziájukat, ha születendő gyermekük nevéről van szó. Az igazán furcsa és értelmezhetetlen nevek helyett azonban sokan különböző Disney-karakterek mellett teszik le voksukat inspirációként.

Elon Musk és Grimes egyik gyermekét pédául  „X Æ A-Xii”-re keresztelték, de Kylie Jenner sem megy a szomszédba tanácsot kérni, ha a születendő kicsi nevéről van szó, a Kardashian-Jenner klán többek között Stormi és Aire Scottal bővült. Azonban nem minden híresség ilyen elvetemült” ezen a téren, sokan az utónévkönyv helyett kedvenc Disney-meséikből merítettek ihletet. 

Eva Menes és Ryan Gosling lánya, Esmeralda Gosling

Ryan Gosling és Eva Mendes féltve óvják magánéletüket a nyilvánosság elől, így gyermeikeiket is csak ritkán mutatják meg a nagyvilágnak. Akkor sem éppen szándékosan, hanem csupán amiatt, mert A-listás sztárokként paparazzik kameráinak kereszttüzében kénytelenek élni az életüket. Azonban ha nyilatkozataikról van szó, szinte kivétel nélkül megemlítik kislányaikat. Egy ilyen alkalommal a színésznő azt is elárulta, hogy Esmeralda valóban a Notre Dame-i toronyőrból ismert cigánylányról kapta a nevét. Ő és férje is imádják Victor Hugo történetét, illetve az annak alapján készült mesefilmet is. Nem mellékesen pedig a névnek van egy nagyon szép üzenete is, hiszen Esmeralda megtanítja Quasimodónak, hogy az igazi szépség belül van.

Eva Mendes és Ryan Gosling féltve óvják lányaikat a nyilvánosság elől (Fotó: Sonia Recchia/Getty Images)

Nahla Aubrey

Halle Berry kislánya márciusban töltötte be tizedik életévét. Az Oscar-díjas színésznő ritkán látott gyermeke a Nahla nevet kapta, ami kettős jelentéssel bír. Egyrészt a Nahla abarul annyit tesz, hogy méh, és mint tudjuk, ha nem lennének méhek, az élet is hamar megszűnne – így érezhetjük, mennyire fontos Halle Berry életében kislánya. A Disney szál pedig  ott kapcsolódik be, hogy Az oroszlánykirály női főszereplőjét is Nalának nevezik.

Halle Berry gyermekeit ritkán láthatjuk (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Flynn Bloom

Mielőtt Orlando Bloom megkérte Katy Perry kezét, a Victoria’s Secret szupermodelljeként is ismert Miranda Kerr házastársa volt. Az egykori álompár kapcsolatából egy gyermek született, akit a Rapunzelben is megjelenő Flynn névre kereszteltek híres szülei.

Az egykori álompár Miranda Kerr és Orlando Bloom is mesés nevet választott gyermeküknek (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Jasmine és Tiana Johnson

Dwayne „The Rock” Johnsonból mondjuk sok mindent kinéztünk volna, de azt nem, hogy lányainak igazi hercegnős neveket ad. Ez is bizonyíték arra, hogy még egy szikla is megenyhül ha gyermekeiről van szó. Johnson középső lánya az Aladdin Jázmin hercegnőjének nevét viseli és ez igazán illik is rá, hiszen Jasmine, akárcsak mesebeli névadója, remek énekhanggal rendelkezik. 2018-ban pedig újabb jövevénnyel bővült családjuk, megszületett a „Szikla” harmadik lánya is, aki akár A béka és a hercegnő című meséből inspirálódva is kaphatta a Tiana nevet.

A „Szikla” nemcsak hercegnőként kezeli lányait, hanem hercegnőkről is nevezte el őket (Fotó: Dustin Bradford/Getty Images)

Bronx Mowgli Wentz

Az énekesnő és korábbi reality-sztár, Ashlee Simpson és egykori férje, a Fall Out Boy tagjaként ismert Pete Wentz rajonganak a Disney-ért. A két híresség egy Az Alíz csodaországban témájú esküvőn kötötte össze életét 2008-ban, majd első gyermekük babavárójának Micimackó-tematikát álmodtak meg, nem meglepő ezek után, hogy gyermekük is Disney-nevet kapott. 2008 novemberében Bronx Mowgli A dzsungel könyve című klasszikus főszereplőjének nevét kapta meg.

Ashlee Simpson és Pete Wentz fanatikus Disney rajongók (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Aurora Adams

A Brillians Elmék sztárja, Patrick J. Adams és a Hazug csajok társaságának egyik főszerepéből ismert Troian Bellisario mesebeleli románcának története egészen 2009-ig nyúlik vissza. Kisebb hullámvölgyek az ő kapcsulatukban is voltak, de mindig visszataláltak egymáshoz, így igazi love story az övék. Ennek a „visszatalálásnak” szimbolikájaként pedig a görög mitológiából a hajnal istennőjeként ismert Aurora nevet választották kislányuknak. A név azonban sokaknak inkább egy klasszikus Disney-meséből lehet ismerős, mégpedig a Csipkerózsikából, hiszen az eredeti műben ez volt a száz éves álmot alvó hercegnő neve.

A két sztár gyermeke nem tudatosan kapta meg Csipkerózsika nevét (Fotó: Paul Archuleta/WireImage)

Briar Rose Christensen

A narancsvidék egykor színésznője, Rachel Bilson és a Star Wars filmek sztárja, Hayden Christensen tíz éven keresztül alkottak egy párt. 2007 és 2017 között tartó kapcsolatukból 2014-ben született meg közös gyermekük. A kislány pedig szintén egy a Csipkerózsika által inspirált nevet kapott. Briar Rose és Aurora ugyanis egy és ugyanaz, hiszen ez volt a hercegnő másodlagos beceneve. A névválasztás itt Adams-ékkel ellentétben tudatos volt, hiszen a két sztár óriási Disney-rajongó hírében áll.

Rachel Bilson és Hayden Christensen szintén a Csipkerózsikából inpirálódtak (Fotó: Ethan Miller/Getty Images)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Legnépszerűbb cikkek: