Sztárok, akiknek eszükben sincs eltüntetni a ráncaikat

Ugyan a szórakoztatóipar megpróbálja elhitetni a nőkkel, hogy egy „bizonyos kor” után vissza kell fordítaniuk az idő múlását, egyre több A-listás sztár akad, aki fellázad a feléjük támasztott irreális elvárások ellen.

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogyan viszonyul ma a társasalom az öregedéshez (különösen a nők esetében), mint az, amikor 2021-ben megjelentek az első fotók a Szex és New York hetedik évadjának forgatásáról. Ugyan az alkotók az És egyszer csak… segítségével éppen egy olyan korosztályt (az ötvenes nőket) állítottak a reflektorfénybe, amelyről csak ritkán esik szó Hollywoodban, az interneten többnyire csak a főszereplők, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Cynthia Nixon külsejét illető rosszindulatú hozzászólásokat olvashattunk. „Pontosan tudom, hogyan nézek ki. Nincs választásom. Mit kellene tennem? Állítsam meg az öregedést? Tűnjek el?” – üzente a kritikusaiknak Carrie Bradshaw megformálója válaszképpen. Ám nem ő az egyetlen, aki így érez a sztárvilágban! A listánkon szereplő népszerű és sikeres színésznők mindannyian egyetértenek abban, nem szabadna normálisnak tartanunk azt, hogy eltüntetjük az idő múlásának nyomait az arcukról vagy a testünkről.

Emma Thompson

Emma Thompson
Emma Thompson (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

„Őrültség” – jelentette ki Emma Thompson, amikor a plasztikai műtétekről kérdezték. A színésznő úgy gondolja, óriási probléma, hogy az általunk teremtett kultúra azt sugallja nekünk, teljesen természetes dolog kés alá feküdni. „Miért kérnek emberek arra másokat, hogy hagyják magukat felvágni és helyezzenek valamit a testükbe? Mi ez, mit csinálunk magunkkal?” Az Oscar-díjas sztár aggódik amiatt, hogy milyen hatással lesznek a szépészeti beavatkozások a társadalom jövőjére ha elhitetik a fiatal generációkkal, hogy ez a normális. „Ez nem az.”

Meryl Streep

Meryl Streep
Meryl Streep (Fotó: Christopher Polk/Getty Images)

Az ördög Pradát visel sztárja határozottan elutasítja a plasztikai műtéteket, méghozzá azért, mert túl sokszor volt szemtanúja annak, hogy rosszul sült el. „Ha olyan emberekkel találkozom, akiken látom ennek a jeleit, ami lehetetlenné teszi velük az őszinte kommunikációt. Mondhatni egy zászló takarja a kilátást és ez egy színész esetében olyan, mintha fátylat viselne – ez pedig nem jó dolog.” Meryl Streep azt is kifejtette, meglepné az embereket, ha tudnák, hány férfi is kés alá feküdt már a szórakoztatóiparban. „Egyszerűen nem értem. Magunkhoz kellene ölelnünk az idő múlását. Az élet értékes, és ha elvesztettél már sok mindenkit, rájössz, hogy minden nap ajándék.”

Julianne Moore

Julianne Moore
Julianne Moore (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

„Utálom elítélni az embereket, amiért ezt csinálják, de nem hiszem, hogy ettől jobban néznének ki” – nyilatkozta a botox kapcsán Julianne Moore és azt is hozzátette, szerinte ez a kezelés furcsává teszi az arcot.

Salma Hayek

Salma Hayek
Salma Hayek (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

„Semmi sebészeti beavatkozás vagy botox” – hangsúlyozta Salma Hayek, amikor arról faggatták, végeztek-e már rajta bármiféle szépészeti eljárást. „Borzalmasnak tartom, hogy a húszas éveik végén járó lányok feltöltetik az arcukat vagy a szájukat. Az egyikük azt mondta nekem: ’Ha most megölöm az izmaimat, sosem lesznek ráncaim’. El tudod ezt képzelni?”

Julia Roberts

Julia Roberts
Julia Roberts (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images)

„Sajnálatos, hogy egy ilyen pánikba esett, rendellenes társadalomban élünk, ahol a nők még csak esélyt sem adnak maguknak, hogy lássák, hogyan néznek ki idősként” – fakadt ki Julia Roberts az egyik interjúja közben. „Azt akarom, hogy a gyerekeim tudják, mikor vagyok mérges, boldog és összezavarodott. Az arcunk egy történetet mesél el… aminek nem az orvosi rendelőhöz vezető útról kellene szólnia.” A színésznő egyébként tökéletesen tisztában van azzal, hogy Hollywoodi mércével nagy kockázatot vállalt azzal, hogy nem él az arcplasztika lehetőségével.

Kate Winslet

Kate Winslet
Kate Winslet (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

A Titanic sztárja nem szégyelli megrögzött műtétellenes nézeteit. „Szembemegy az erkölcseimmel, azzal, ahogy a szüleim neveltek, és azzal, amit természetes szépségnek tartok. Soha nem adom fel” – fogadta meg. „Színésznő vagyok, nem akarom lefagyasztani az arcom kifejezéseit.”

Forrás: People
Nyitókép: Christopher Polk/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: