Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Harrison Ford – sztárparádé és premierdömping várható a Cannes-i fesztiválon

Martin Scorsese új filmje, Wes Anderson alkotása és Lily-Rose Depp sorozata is bemutatkozik az idén Cannes-ban. Ráadásul Indiana Jones is visszatér.

A 76. Cannes-i Filmfesztiválon debütál majd a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) című film, melyet Martion Scorsese rendez, Leonardo Di Caprio pedig a főszerepet játssza benne. A film a rendező és a színész hetedik közös munkája, legutóbb a 2013-as Wall Street farkasa című alkotásban dolgoztak együtt.

Rejtélyes gyilkosságok

A film David Grann bestseller-szerző regényéből készült és Oklahomában játszódik az 1920-as években. Miután kiderült, hogy az itt élő indiántörzs földje alatt hatalmas olajkészlet húzódik, sorra gyilkolták meg a törzs tagjait. A rejtélyes halálesetek után az FBI kezdett nyomozni, J. Edgar Hoover vezetésével. Érdekesség, hogy Di Caprio korábban már eljátszotta a nyomozót, Clint Eastwood 2011-es J. EdgarAz FBI embere című filmjében. Azonban a színész most egy másik szereplő bőrébe bújik.

Színészóriások a vásznon

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio a Megfojtott virágok című filmben. Fotó: IMDB

A 46 éves Leonardo DiCaprio Ernest Burkhartot, egy befolyásos helyi farmer unokaöccsét alakítja. A farmer szerepében Robert De Niro-t láthatjuk. Lily Gladstone Ernest indián feleségét, Mollie-t játssza. A friss Oscar-díjas Brendan Frasert Jesse Plemons FBI ügynök szerepében láthatjuk majd.

A filmet május 20-án, szombaton mutatják be a Cannes-i Filmfesztiválon, a versenyen kívüli válogatás részeként. Az eseményre Scorsese 37 év után tér vissza, az 1986-os Lidérces órák című film óta először. A rendező 1976-ban elnyerte a fesztivál Arany Pálma-díját a Taxisofőr című filmmel. A Megfojtott virágok várhatóan októberben kerül a mozikba az USA-ban, ezt követően pedig az Apple Tv+ kínálatában lesz elérhető.

Indiana Jones visszatér!

A 76. Cannes-i Filmfesztivál egy másik nagyszabású filmnek, az Indiana Jones és a sors tárcsája premierjének is otthont ad. Harrison Ford ismét látható lesz ikonikus szerepében, immár ötödik alkalommal. A filmeben szerepel még többek között Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holdbrook is. Mindegyik korábbi filmet Steven Spielberg rendezte. Az új filmet James Mangold rendezi, de Spielberg és George Lucas is részt vett az alkotói folyamatban, méghozzá producerként.


 

Együtt a vásznon: The Weeknd és Lily-Rose Depp

Ha mindez nem lenne elég, a filmfesztiválon vetítik le a The Idol (A bálvány) című HBO sorozatot is, melyet az Eufória rendezője, Sam Levinson készített. Levinson a drámát a The Weeknd-del közösen készítette. Az énekes szerepel is a sorozatban, méghozzá Lily-Rose Depp oldalán. A történet egy popénekesnőről szól, aki beleszert egy rejtélyes Los Angeles-i klub tulajdonosába, aki egy titkos szektát vezet. 

Arany Pálma várományosok

Wes Anderson filmdrámája, az Asteroid City (Aszteroida város) is debütál a cannes-i versenyben. A film főszereplői Margot Robbie, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Tilda Swindon és Jason Schwartzman. Ennél több pedig nem is kell ahhoz, hogy egy különleges alkotásra számítsunk.

Jason Schwartzman és Tom Hanks az Asteroid City egyik jelenetében.
Jason Schwartzman és Tom Hanks az Asteroid City egyik jelenetében. Fotó: Port.hu / UIP-Duna Film

A verseny figyelemre méltó pályaművei közé tartozik még Hirokazu Kore-eda Monster (Szörny) című munkája. A rendező 2018-ban elnyerte az Arany Pálmát a Bolti tolvajok című filmjével. De a kétszeres Arany Pálma-díjas Ken Loach is megméretteti magát Cannes-ban új filmjével, az Öreg tölggyel. Mindezek alapján mi már alig várjuk a Cannes-i Filmfesztivált és az új premiereket.

Forrás: People

Fotó: Kevin Tachman / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: