Szubjektív decemberi könyvajánló: nekem így lesz ünnepi a hangulat

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Nekem az ünnepi készülődésben az a legfontosabb, hogy ne őrüljek bele, és, hogy ne daráljon be a rohanás. 5 olyan könyvet hoztam, ami nekem segít ebben, bízom benne, hogy neked is fog.

Szabó Magda: Daloljanak itt angyalok

Libri, 9000 Ft feletti vásárlás esetén 599 Ft

A Libri 2019 karácsonyára egy igazán különleges kiadvánnyal készült, ami mellett nem mehetek el szótlanul. A Daloljanak itt az angyalok című kötetben Szabó Magda karácsonyi írásait gyűjtötték össze, novellát, visszaemlékezést, verseket és leveleket is találunk a kötetben, amik mind az ünnepre hangolnak. Szabó Magdát olvasni természetesen nemcsak karácsonykor lehet, ám kétségtelen, hogy az írónő művei valahogy segítenek abban, hogy könnyebben az ünnepre hangolódjunk.

Kossuth Kiadó Zrt., 4275 Ft

Le se tagadhatnám, hogy igazi hygge fanatikus vagyok, pláne decemberben. Nem csoda, a népszerű dán életérzés a legnagyobb segítség, ha szeretnénk a nagy rohanásban egy kicsit megállni, és rákészülni az ünnepre. A hyggelig (így hívják a dánok azt, ha valami kellemes, komfortos, boldogságot adó) világításnál már csak a népszerű dán édességek és forró italok lazítanak el jobban a karácsonyi készülődés közben.

Karin Fossum: Elszabadul a pokol

Scolar Kiadó Kft, 2950 Ft

Egy igazán hideg decemberi estén a legjobb, amit tehetünk, ha egy bögre kakaóval, na, meg egy izgalmas skandináv krimivel bevackoljuk magunkat a kanapéra. És, ha már kint fogcsikorgató a hideg, akkor miért ne eshetne a választásunk pont egy olyan történetre, ami a nyár közepén játszódik Dél-Norvégiában? Az Elszabadul a pokol igazi lélektani krimi, ami egy csapásra kiragad a hétköznapokból, decemberben ez kell nekem.

Eva Hoffmann: Hogyan unatkozzunk?

HVG Kiadó, 2200 Ft

Elég szemtelen ajánlat, tudom. Hiszen ki az, akinek a decemberről az unalom jut eszébe? Szerintem éppen ezért olyan remek ötlet az ünnepi hajszában kezünkbe venni ezt a kötetet, segítségével ugyanis egy-két nyugodt percet/órát/napot csempészhetünk az őrületbe.

Helikon Kiadó, 2490 Ft

A sort egy kicsit kommersz klasszikussal zárom. A Selyem az a történet, ami egy vonatút alatt elolvasható, éppen ezért jó társ lehet decemberben. Nem beszélve arról, hogy a titokzatos selyemkereskedő kalandjai egészen messzire, pontosan Japánig visznek bennünket képzeletben. Egy ilyen egzotikus utazást pedig a világért sem szabad kihagyni.

Nyitókép: Joanna Kosinska/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: