Szülinapos szupersztár – érdekességek a 30 éves Justin Bieberről

Justin Bieber korunk egyik olyan ikonja, akit senkinek sem kell, hogy bemutassunk. Az énekes gyerekkorában csöppent a showbizniszbe, így róla jelenleg tényleg elmondható, hogy életének legnagyobb részét a színpadon töltötte.

A kanadai sztár 1994. március 1-jén született és a 2010-es évek elejére már igazi világsztárrá nőtte ki magát. 2009-ben, tizenöt évesen már saját videóklippel hódította meg a zenecsatornákat és hírneve ugyan olykor meg-megfakult, de el sosem halványodott teljesen. Utóbbi lehetetlen is volna, hiszen egy korszak szimbólumává vált. Justin Bieber tehát valóban a szemünk előtt cseperedett fel. Harmincadik születésnapja apropóján néhány érdekességen keresztül idézzük fel, hogyan is lett neve megkerülhetetlen a zeneiparban.

Született tehetség

Justin Bieber a zenei pályára született, hiszen mindössze két évesen már tudott dobolni, majd felnőttként még zongorázni, gitározni, sőt még trombitálni is megtanult. Tehetsége tehát igazán hamar megmutatkozott, így arra sem kellett sokat várnia, hogy elindulhasson a világhírnévhez vezető úton.

Köszi, anya!

Azt, hogy ilyen hamar sikeressé vált, nagyban édesanyjának köszönheti, hiszen ő lelkesen asszisztált ahhoz, hogy fia a showbizniszben találhassa meg a helyét. Így landolt a YouTube-on ez a Chris Brown cover előadás is, mely beindította Justin karrierjét. A fiúra későbbi menedzsere, a HYPE America kiadó vezetője, Scooter Braun is ezeknek a házi videóknak köszönhetően figyelt fel.

Valóra vált álom

Justin Bieber anyukájának viszont nem volt sok ideje arra, hogy operatőrként kibontakozhasson, hiszen kisfia 2009-ben már saját, profi stábbal forgatott videóklipet adott ki. A One Time-ban még Usher is vállalt egy cameot és vele azóta is töretlen barátságot ápol. A dal persze hamar felkeltette a zeneipar érdeklődését és hamarosan már minden róla szólt.

Drága ajándék

A fiatal sztár olyan gyorsan befutott, hogy 2011-ben már Ellen DeGeneres műsorában vendégeskedett, ahol az akkoriban védjegyének számító frizurájából ajándékozott egy tincset a műsorvezetőnek. Persze ennek jótékony célja volt: az „ereklyét” árverésre bocsátották és 40 668 dollárt hozott a Gentle Barn Foundation elnevezésű alapítványnak.

Ha nem jött volna be a zene

Nos, B-terve még magának Justin Biebernek is volt. Ha nem hódította volna meg szempillantás alatt a világot, saját bevallása szerint nagy valószínűséggel építészként kamatoztatná tudását.

Fordul a kocka

Miután híressé vált, rögtön segítőkezet igyekezett nyújtani az általa tehetségesnek vélt előadóknak. 2012-ben például nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Madison Beer neve köztudatba kerüljön. Bieber ugyanis valahogy rábukkant az énekesnő egyik cover videójára, melyet nem volt rest megosztani népes, 25 millió főt számláló követőbázisával sem a Twitteren. Később pedig még az Island Records-nál is közbenjárt a lány szerződtetésének érdekében.

Bieber haragja

A siker gyorsan és nem mellesleg nagyon fiatalon érte őt, húsz éves korára már igazi ikonnak számított és persze, mint minden fiatal, ő is szívesen tesztelgette a határait. Őt azonban, mondhatjuk, azelőtt figyelmeztette a sors, mielőtt nagy baj történt volna. 2014-ben lejárt jogosítvánnyal vett részt egy illegális gyorsulási versenyen, ahol még a helyszínre érkező rendőröknek sem engedelmeskedett. Később az ügyben felhozott vádpontokban bűnösnek vallotta magát. A bíróság természetesen tetemes pénzbírságot rótt ki rá, sőt egy indulatkezelési tanfolyamon való részvételre is kötelezte.

Mélyrepülés

Miután meggyűlt a baja a törvénnyel, Justin Bieber népszerűsége bizonyos körökben igencsak megcsappant, sőt mondhatjuk azt is, hogy igazi lejárató kampány kezdődött ellene. Bieber akkoriban a leggyűlöltebb férfiak listáján is helyet kapott. A zenész különböző köztörvényes bűnözők és gyilkosok társaságában szerepelt a gyűjtemény ötödik pozíciójában. Azonban ez még nem minden, a boszorkányüldözés tovább folytatódott és Baby című dalának videóklipjét rekordszámú, kilenc milliós dislike-kal szórták meg.

Legendás mentor

Persze számtalan híres baráttal büszkélkedhet, Usher és Drake is nagyon közel állnak hozzá, viszont mentoraként az Oscar-díjas Will Smith-t kell, hogy megemlítsük. A zenész menedzserének elmondása alapján a két sztár viszonya olyannyira közvetlen, hogy Smith egyszer szó szerint kirángatta az ágyból az akkor rossz passzban lévő Biebert, sőt a heti egy telefonbeszélgetésük sem maradhat el.

Mikor eltört a mécses

Egyetlen egyszer fordult elő, hogy Justin Biber elsírta magát a színpadon, ez az alkalom pedig a 2015-ös MTV Video Music Awards volt. A sztár rendőrségi ügye, az őt ért kritikák sora és egy újabb, Selena Gomezzel történt szakítás után állt színpadra, hogy előadhassa What Do U Mean? című dalát. Miután pedig véget ért a lehengerlő produkciója, eltört nála a mécses – mindez annak volt betudható, hogy a közönség a ballépései ellenére is támogatásáról biztosította az előadás alatt.

A nagy szakítás …

2017-ben még mindig nem volt teljesen túl az őt ért lelki megrázkódtatásokon, éppen ezért Purpose elnevezésű világkörüli turnéját is lemondta, ezzel pedig ismét nem szerzett jó pontokat a rajongóinál. Később őszintén beszélt arról, hogy sem mentálisan, sem fizikailag nem érezte magát megfelelő állípotban ahhoz, hogy végigcsinálja a stadionos koncerteket. Ekkor nemcsak színpaddal, de a zenével is szakított egy időre.

… és visszatérés

Kevesen tudják, hogy ezután a hullámvasút után egyetlen egy embernek lehetünk hálásak azért, hogy Bieber visszatért a zenéhez, ő pedig nem más, mint Ariana Grande. Az énekesnő ugyanis a 2019-es Coachellan adott koncertjére jó barátját is meghívta, aki ekkor olyan inspirációt kapott, hogy a továbbiakban már képtelen lett volna kizárni a zenét az életéből. Grande-nak köszönhetően pedig visszatért a stúdióba, az edzőterembe és a színpadra is.

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin /Contributor/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: