Szüntesd meg a puffadást ezzel a pofonegyszerű gyakorlattal

Csak két perc!

A nem megfelelő étkezési szokások, a rendszertelen mozgás és életmód, valamint számos betegség is állhat a bosszantó probléma hátterében. Szerencsére nem kell rögtön gyógyszerhez nyúlni, létezik természetes megoldás is a puffadás leküzdésére.

Hisszük, hogy a mozgás az életünk szerves része kell, hogy legyen. Ha rendszeresen időt szánunk rá, azzal búcsút inthetünk a rossz közérzetnek, javíthatunk a bőrünk állapotán, és még az alvásunk minősége is megváltozhat. És ez csak három a mozgás számos pozitív hatásai közül. Ha különféle panaszaink vannak, fáj a fejünk, a hasunk vagy puffadunk, ne gyógyszerrel kezeljük, inkább kapjunk elő egy jógamatracot és pár gyakorlattal próbáljuk elejét venni a problémának.

Gömbölyödik, feszít, fáj

A puffadás hátterében számos egészségügyi probléma állhat, alapvetően három csoportra osztjuk őket. Az első kategóriába tartoznak azok az életmódbeli sajátosságok, mint például a stresszes élet vagy a fokozott levegőnyelés, amik könnyedén vezethetnek puffadáshoz. A második csoportba sorolhatók azok a betegségek, amelyeknek tipikus tünete a puffadás. Emellett akár egy-egy gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet a probléma. Ha a tünet régóta fennáll, akkor mindenképpen érdemes gasztroenterológushoz fordulni, ám ha csak néha fordul elő, akkor vessük be az alábbi gyakorlatsort:

2 perces gyakorlat puffadás ellen

Nyitókép: Rawpixel.com/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: