Tágra zárt szemek: 6 erotikus álom és jelentésük

Az álmok valóságra gyakorolt jelentésének komoly kultusza van. Nem véletlenül: megfejtésükkel ugyanis olyan tudattalan dolgokra láthatunk rá, amelyekről fogalmunk sem volt önmagunkkal kapcsolatban.

Bizonyos álmok teljesen hétköznapinak számítanak. Mindannyian menekültünk már, miközben úgy éreztük zselébe vagyunk ragadva, álmodtunk kígyóval, pókokkal, vagy ami a kedvencem szex-szel. Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem ezek a reggelek azok, amikor kipirulva és szinte dühösen kapcsolom ki az ébresztőórát, és bal lábamat kihívóan csapom a padlóra. A kígyókat simán otthagyom a túloldalon, de az élvezetek úgy húznak vissza a párnák közé hogy akár többször is megpróbálok visszaaludni. Volt, hogy kapcsolatban élve szégyelltem magam miattuk, pedig Lauri Loewenberg álomtolmács szerint a szexuális álmok nemcsak teljesen normálisak, de értékes információkat is hozdozhatnak attól függően, milyen típusúak.

Éjjelente forró ágyjelenetekben van részed, csak nem a valóságban, hanem álmodban?

Nyilván ebből azt az egyenes következtetést vonja le az ember, hogy a valóságban is szívesen összebonyolódna az álmában felbukkanó illetővel. Ehhez azonban nem kellenek álmok hiszen azt, hogy valaki vonzó a számunkra a valóságban is pillanatok alatt el tudjuk dönteni. A szexuális álmok értelmezése ezért ennél bonyolultabb. Különösen akkor, ha fölöttébb értelmetlenek vagy véletlenszerűek és csak néhány momentum marad meg reggelre. Azonban Loewenberg szerint bármilyen konkrétum számít, hiszen az álmok sajátosságai, hogy valós életünk bizonyos aspektusaihoz kapcsolódnak, és üzeneteket, vagy tanulságokat szőnek szimbolikájukba.

A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanod, amikor megpróbálod kitalálni a szexuális álmod jelentését, hogy ezek nem feltétlenül csak egy kívánt fizikai egyesülésről szólnak. Sokkal inkább egy erős lelki vagy pszichológiai kapcsolódási igény áll mögöttük.

„Ha valóban le akar feküdni azzal a személlyel a való életben, akkor már tudja, és nem kell az álmod, hogy ezt elmondja.”

Tegyük fel, hogy tegnap arról álmodtál, lefeküdtél a főnököddel. Ha a valóságban kiráz az embertől a hideg, akkor tudnod kell, hogy ez csupán egy vágy arra, hogy kapcsolatba kerülj az adott személy valamilyen belső aspektusával. Ez lehet egy tulajdonság, lehet a lelke, lehet egy viselkedés. Simán lehet, hogy az illető, aki fizikailag nem vonzó a számodra egy olyan lelki kapcsolódási lehetőséget hordoz, amit a való életben érdemes lenne kiaknázni.

Tanárral vagy főnökkel

Leggyakoribb erotikus álmunk szereplői általában valamelyik feljebbvalónk. Könnyen lehet, hogy azért álmodod ezt, mert a főnök tulajdonságaira vágysz. Több hatalomra vágysz esetleg irányítani szeretnél, vagy határozottabb döntéseket akarsz hozni. De az is lehet, hogy simán csak jóba akarsz kerülni a főnököddel, és azt szeretnéd, hogy tiszteljenek téged.

Idegenekkel, vagy egy ismerőssel

Talán ez az álom lehet a leginkább összezavaró. Ezek esetében érdemes megvizsgálnod, hogy általában mit testesítenek meg az álomszereplőid. Van olyan jellemző vonás, ami kiemelkedik bennük? Mert ha például mindegyikük izmos, akkor azt a képességet jelképezik, hogy erős szeretnél lenni, aki képes kezelni a nehéz helyzeteket, és megerősödik a rá bízott feladatoktól.

Szex az exszel

Előfordulhat, hogy akkora a szárazság, hogy álmodban ráfanyalodsz a múltadra. Nos ez több dolgot is jelenthet. Egyfelől hiányozhat -legalábbis szexuális téren- mert a jelenlegi kapcsolatodban nincs elég vízszintes lambada, de ha a valóságban örülsz, hogy megszabadultál tőle, jelentheti azt is hogy megbékéltél a kapcsolattal, és elengeded.

A konyhában

Mivel a konyha a teremtés és a táplálkozás szimbolikáját hordozza, ha álmodban -és hát a valóságban sem megvetendő helyszín- itt szexelsz, az csupa-csupa jót jelent. Valami készülődik életedben. Az álmodozó elme számára a konyha valamiféle ötlet vagy projekt előkészítését szimbolizálja. A partnerben lévő szellemet, lelket, sikereket tápláló minőség az, amit integrálni kell az előrehaladáshoz.

BDSM

Ha kötözős szexről álmodsz, ami a kötelezettség a fegyelem, a szadizmus és mazochizmus szimbolikáját hordozza, első körben azt kell megvizsgáld, melyik oldalán állsz az ostornak. Te vagy az, aki dominálsz? Alárendelt vagy? Hogyan érzel ezzel kapcsolatban? Jelezheti azt, hogy túl keményen viselkedsz önmagaddal, és azt is, hogy életed bizonyos területein szeretnéd, ha valaki más venné át az irányítást, vagy éppen azt, hogy végre szeretnéd átadni. És szerény véleményem szerint ne zárjuk ki azt se, hogy simán szeretnéd kipróbálni a való életben is.

Nyilvános helyen

Tanán nyilvános helyen már mindannyian szexeltünk álmunkban. Loewenberg szerint itt a helyszín azt jelezheti, hogy hol tartunk az életünkben, szívünkben, vagy elménkben. A nyilvános szex egy álomban tehát a státusz az elismerés iránti vágyat is jelentheti. És persze mint mindegyik más álomban, attól függően, hogy éppen kivel fekszel le, előfordulhat, hogy annak a személynek a tulajdonságaira vágysz.

Nyitókép: Fotó: Arman Zhenikeyev/GettyImages
Forrás: mindbodygreen

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: