Íme egy randiguru bombabiztos módszere, hogy mihamarabb kiderüljön, passzol-e hozzád a kiszemelted

Egy társkereső coach szerint mindössze három találkozó alatt rájöhetsz arra, hogy passzol-e hozzád a kiszemelted, feltéve, ha négy kérdéskört őszintén körbejársz vele.

Meg vagy győződve arról, hogy átok ül rajtad? Csak a hozzád nem illő embereket dobja fel neked a Tinder, és pár hét után kudarcba fulladnak a randijaid? Van remény, ugyanis egy amerikai társkereső-coach azt állítja, kidolgozott egy módszert arra, hogy elkerülhető legyen a csalódás az ismerkedés során. Amy Nobile elmélete a „3-4 szabály” elnevezést kapta, ami a randiguru szerint bombabiztos megoldás, hogy búcsút mondhass a téves találkáknak.

A szakember szerint négy olyan kulcsfontosságú kérdés van, aminek a harmadik randitokig a végére kell járnod a siker érdekében. Amy Nobile úgy látja, hogy a legtöbben kizárólag a kémiára fókuszálnak, és olyan partnerrel töltik az idejüket, akivel nem is passzolnak hosszú távon. „Aztán hat hónappal vagy egy évvel később egyszer csak a kiszemelt felkapja a fejét, és azt mondja, nem akar gyereket vállalni két éven belül.”

Íme a kapcsolatok 4 alaptétele, amelyekben nem köthetsz alkut:
  • A kémia: a vonzalom lehet fizikai vagy szellemi is, de az is előfordulhat, hogy meg sem tudod fogalmazni pontosan, csak érzel egyfajta kötődést kettőtök között. (Tehát a kémia is lényeges szempont az ismerkedéskor, de nem az egyetlen!)
  • Az alapvető értékek: ide tartoznak a családalapítási tervek, a karriercélok, a vallás vagy bármilyen olyan életmódbeli választás, ami a partnert is érintheti.
  • Az érzelmi elérhetőség és érettség: vagyis az a tulajdonság, miszerint az adott illető képes kommunikálni az érzéseiről önmagát és a kapcsolatát illetően.
  • A tény, hogy az illető készen áll-e egy románcra az adott helyzetben.

Amennyiben nem tudod kipipálni kivétel nélkül az összes pontot az első három randi alatt, úgy sajnos értelmetlen is lenne újabb találkozót egyeztetnetek. Nem ő a megfelelő személy számodra. Ha tanácstalan vagy amiatt, hogyan deríthetnéd ki, passzoltok-e a fenti 4 szempont szerint, akkor jó hírünk van: Amy Nobile-nek erre is van válasza!

1-2. randi, avagy a karrier és a kapcsolatok megvitatása

A coach azt javasolja mindenkinek, hogy ezeken a találkákon a felek osszák meg egymással a karriercéljaikat és a szenvedélyeiket. De túl kell esni azon a kérdésen is, hogy ki mit keres egy párkapcsolatban, érdemes beszélgetni a korábbi románcokról. Sőt, szóba kell hozni azt is, ki mire jött rá önmagával kapcsolatban az elmúlt egy évben. A szerelmi élet kivesézése után pedig nem árt, ha mesélsz a családodról és tisztázzátok a hosszú távú terveiteket is.

3. randi, avagy a szakító-okok tisztázása

Mivel a nehezén már túlestél, így a harmadik randin már speciálisabb kérdéseket kell feltenned. Itt az ideje kitárgyalni a házasságot és a családalapítást is. Ha nem egyeznek az elképzeléseitek, akkor már tényleg csak saját felelősségedre (és a szívfájdalommal számolva) folytathatod az ismerkedést a kiszemelteddel.

Forrás: Insider
Nyitókép: Jonathan Borba/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: