Milyen táska illik hozzád az alkatod szerint? Segítünk választani!

Szögletes? Pántos? Kerek? Hosszúkás?

Nem tudod, milyen formájú táska illene a testalkatodhoz? Mutatunk pár példát, amelyek segíthetnek a döntésben!

Előfordult már veled is, hogy vettél egy gyönyörű táskát, de amikor megnézted magad a tükörben a legújabb zsákmányoddal, valahogy nem úgy festett az összkép, ahogyan azt elképzelted? A tökéletes darabnál ne csak az aktuális divatot és a legmenőbb márkákat vedd figyelembe, hanem a formát is. Nagyban meghatározza a kinézeted és a megjelenésed, hogy az alkatodhoz milyen táskát választasz. Természetesen fontos, hogy a személyiségedhez is passzoljon a stílus, de az is lényeges, hogy testfelépítésed alapján is megfontold, melyik áll a legjobban neked. Habár nem olyan gondosan választunk egy kézitáskát, mint egy jó farmert, mégis majdnem ugyanolyan meghatározó lehet az összkép szempontjából.

Nem fogsz vékonyabbnak tűnni egy jól kiválasztott táskától, ezzel ellentétben sajnos optikailag torzíthat a megjelenésen egy nem megfelelő darab. Azért is szuper kiegészítő, mert ha a testalkatoddal ellenkező formákat használsz, akkor segíthet harmonizálni a megjelenésedet.

Alacsony vagy?

Ha igen, akkor keress ellentétes formájú kiegészítőt, azaz például egy hosszúkás, négyszögletes darab tökéletes lehet számodra. De nem muszáj ragaszkodnod a szögletes formákhoz: a lényeg, hogy nyújtott alakú legyen a táska! Viszont ügyelj arra is, hogy azért ne legyen túl hosszú, mert az sem néz ki jól, ha túlságosan lelóg. Fontos tudnod, hogy a szélesség optikailag zsugorít, ezért nem túl előnyös számodra a széles és „over-sized” típus.

https://www.instagram.com/p/BqPgTojBAwV/

Magas és vékony nőknek

Nem érdemes túl szabályos, szögletes formájú darabokat választanod. A kerek vagy a hobo típusú táskák viszont kiválóan passzolhatnak hozzád!

https://www.instagram.com/p/BphM7Tyg1nB/

Alma, kerekded alkat

Ne válassz kerek formákat! Ehelyett használj inkább szabályos alakú darabokat. Ha esetleg a plus-size kategóriába sorolnád magad, akkor nem érdemes kicsi, pöttöm méretűeket hordanod, ugyanis így optikailag nagyobbnak tűnhet a tested, mint amilyen valójában.

https://www.instagram.com/p/BqwRX58APCt/

Vékony, törékeny testalkat

Vékony, kecses testalkat esetén jobb, ha óvakodsz a túl nagy, „over-sized” táskáktól. Sőt, azoktól is érdemes tartózkodnod, amelyek elállnak a tested vonalától. Ha például szereted a tote táskákat, nézd meg, hogy a testalkatodhoz képest nem túl nagy-e a mérete.

A körte forma jellemző rád?

Ez a leggyakoribb típus a női testalkatok között. Ha szélesebb a csípőd, mint a vállad, akkor olyan kiegészítőt szerezz be, amely nem a csípőd vonaláig ér. Sőt, jobban állhat neked, ha szögletesebb, szabályosabb darabokat viselsz!

https://www.instagram.com/p/BqPEKK-FIzp/

Téglalap típus vagy domináló felsőtest

Erőteljes felsőtest esetén a körte alkatúakkal ellentétesen érdemes választanod. Tehát a hosszabb pántú táskákat részesítsd előnyben, ne pedig azokat, amelyek csak a felsőtest közepéig érnek. Például egy csípőig érő, keresztpántos táska tökéletes opció.

https://www.instagram.com/p/Br8H-XQAYaX/

Nyitókép: Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: