Tavaszi megújulás: 3 módszer, amivel felturbózhatod az immunrendszered

A tavasz beköszöntével mindannyian vágyunk a megújulásra. Ajánlunk 3 hatékony módszert, amely felpörget, támogatja az immunrendszered működését és jótékony folyamatokat indít be a szervezetedben.

Immunrendszerünk erősítésére elsősorban vitaminokat szoktak ajánlani, de a tavasz nemcsak arról szól, hogy feltöltjük vitaminraktárainkat. Mivel ez az érzékeny rendszer túlélésünk alapja, és a ferőzések elleni védekezésben résztvevő sejtek együttes működéséből áll össze, időnként szükségünk van egy teljes, sejtszinten ható kitisztulásra ahhoz, hogy megújulhasson immunrendszerünk. Az alábbi helyeken és módszerekkel benyomhatod a restart gombot:

Jégszauna


A hidegterápia gyógyító hatása a szélsőségében rejlik. A kriokezelés során a szervezetet egy igen rövid időre, mínusz 100-140 fokig hűtik le egy speciálisan kialakított kabinban. Mivel a fokozatosan hűlő fülkében a levegő rendkívül száraz, a testünk az extrém hideg dacára sem fagy meg, viszont szerveink eszevezett működésbe kezdenek. A turbó fokozatra kapcsolt immunrendszered pedig beindítja a test öngyógyító mechanizmusait. A jégszauna azonban ennél sokkal széleskörűbb jótékony hatással is rendelkezik: a kezelés során megszűnnek az akut vagy krónikus fájdalmak, jó hatással van a hormonrendszer működésére, fokozza a sportteljesítményt, megszűnteti a narancsbőrt, és gyönyörű bőrt eredményez.

Szauna és hidegterápiás merülés kombinációja

A szauna hőterápiás hatását egészíti ki a hidegterápiás merülés, amellyel immunrendszered új erőre kap majd. Egy szeánsz után fizikailag is úgy fogod érzeni, kicseréltek és újjászülettél. Ez a wellness-élmény számtalan immunológiai hatással is jár. A meleg levegő és az izzadás a vérkeringést élénkíti és a méreganyagok kiürülését biztosítja. Ezáltal nemcsak endorfin termelődik, de beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai is. És hogy a sokkterápia teljes legyen, a forró levegőt érdemes egy jeges fürdővel kombinálni, amely az érfalakat kondicionálja és rugalmassá teszi a kötőszövetet. A szaunázást az azt követő hideg fürdővel számos helyen kipróbálhatod, akár a természet közelében, a Lupa-tónál is.

Infratréner

Egy gép, amiben összekötheted a kellemest a hasznossal. Ugyanis amíg kényelmesen tekersz, és roborálod a szervezetedet, még a kedvenc sorozatodat is nézheted. Mi kell több annál, minthogy egy speciálisan kifejlesztett gerinckímélő kerékpáron olvadjanak le rólad a kilók, miközben az infraterápia és az innovatív mágnesterápia gyógyítja tested? A mélyen a szövetekbe hatoló infrafény hatására élénkül a vérkeringés, ezáltal serkenti az anyagcserét, javul az oxigénellátás, és ellenállóbb lesz a szervezet. De újraindul a kollagéntermelés és beindulnak az anti-aging folyamatok is. Az infraténer forradalmi technológiájával az egész immunrendszert aktivizálja. Bónuszként pedig, a méreganyagok teljes kivezetésével eltűnteti a narancsbőrt is, szóval nem csak az immunrendszered miatt érdemes kipróbálni.

    Nyitókép: Cavan Images/GettyImages

    Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: