Tavaszi megújulás a lakberendezésben

A ruhatárad frissítése mellett a lakásodba is csempészd be a tavaszi vidámságot!

A tavasz az év egyik legizgalmasabb időszaka, amely a megújulást is elhozza. De ne állj meg a gardróbod újragondolásánál, az életteredet is élénkítsd fel egy kicsit. Ne ijedj meg, nem kell ehhez mélyen a pénztárcádba nyúlni vagy szakembert hívni, a lakberendezési oldalakon is tudsz szuper inspirációkat találni. Tartsd szem előtt a kevesebb, néha több elvét és ne keverd össze-vissza a különböző stílusokat egy helyiségben. Legyél nyugodtan kreatív és merészebb, mint a téli hónapokban, egy határozott színnel, vagy merész dekorációs elemmel is pezsgő otthont varázsolhatsz, ráadásul minimális idő és anyagi befektetéssel.

Az IKEA belsőépítésze, Manuel Delgado elárulja, hogy melyek azok az irányvonalak, amit érdemes a tavaszi trendek alapján figyelembe venni.

Pasztellszínek

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ELLE DECOR (@elledecor) által megosztott bejegyzés


A világos és pasztellszínek kínálata meghatározza a tavaszi trendet, ezek melegséget, nyugalmat és eleganciát biztosítanak a tereknek. A szakember szerint az idei év színe a barackszín lesz, amely sokoldalú és tökéletesen passzol más, élénkebb színekhez.

Merészség

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ELLE DECOR (@elledecor) által megosztott bejegyzés


A letisztult, minimalista, skandináv stílus évek óta tartó korszaka idén egy kicsit háttérbe szorul és egyfajta színrobbanás lesz megfigyelhető. A belső terek szinte vászonként szolgálnak majd a személyes kifejezéshez, nemcsak a színek lehetnek élénkebbek, egy-egy fal vagy bútor is lehet harsányabb. A túl sok különböző, erős színt viszont érdemes kerülni, mert rendezetlenné, giccsessé teszi a helyiségeket.

Könnyű szövetek és absztrakt nyomatok

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H&M HOME (@hmhome) által megosztott bejegyzés


A szakember szerint a határozott és absztrakt formák nélküli, texturált nyomatok számítanak korszakalkotónak idén. A sakktábla a szezon csúcsmintája lesz, főleg textilekben: függönyökben, párnákban és szőnyegekben sem fog túlzásnak hatni. A legegyszerűbben a textilek cserélésével tudjuk az évszakváltást kifejezni, a vastag takarók, szőrmés párnák a hideg, téli estékre emlékeztetnek, ezért ezeket tegyük el és cseréljük őket világosabb színekre, könnyebb anyagokra.

Természetes anyagok és formák


A természetesség az egyetlen, ami soha nem megy ki a divatból! Akár szín, forma, vagy textil kapcsán gondolkodsz a megújulásban, felejtsd el a műanyagot, a műbőrt, a műszálas anyagokat.

Zöldesíts

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BUTLERS (@butlers_com) által megosztott bejegyzés


A legkézenfekvőbb módja, hogy a tavaszt megjelenítsd a lakásban, ha a növényeket hívod segítségül. Tegyél az ablakpárkányodra, és a lakás több pontjára is, a növény igényeinek megfelelően. A kisebb, ablaktalan helyiségekbe tegyél szárított virágot, a nappaliba pedig olyat válassz, amelyik a hangulatodat is befolyásolhatja.

Természetes fény


A természetességhez a természetes fény is hozzátartozik, ezért ügyelj arra, hogy minél több jusson belőle! Ha van rá lehetőséged, akkor csak sötétítő függönyöd legyen, nappal pedig engedd, hogy átjárja a szobát és a szívedet a fény ereje. Ha azonban számodra praktikusabb és jobban szereted, ha az ablak is fel van öltöztetve, akkor világos színeket válassz, amelyeken könnyen átjut a fény.

 

Forrás: livingetc.com

Nyitókép: GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: