Különlegessé tennéd a hétköznap estét? Itt a legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb tavaszi vacsorarecept, amit keresel: baconös-spenótos-sajtos-tejszínes gnocchi, alig 20 perc alatt!
Nem lepődünk meg, ha a kellemes tavaszi időben te is inkább kihasználod a délutánokat egy kis sétára, fagyizásra, játszóterezésre, barátnős kávézásra, minthogy órákat tölts a konyhában a vacsora el(ő)készítése miatt. De persze, ki ne szeretné néha kicsit ünnepibbé tenni a hétköznapokat egy-egy különleges étellel. Ami azért maximum fél óra alatt legyen is kész. Ha valami olyasmire gondolsz, ami tényleg nem hétköznapi, viszont nagyon finom, gyorsan elkészül és jó eséllyel szereti a párod vagy a gyerkőc is, akkor ez az isteni tavaszi vacsorarecept garantáltan nem az „egyszer kipróbálós” kategóriába kerül nálad sem. Mi imádjuk, mert egyszerű és nagyszerű, szóval bátran osztjuk meg veled, és reméljük, hogy az egyik kedvenced lesz!
Isteni tavaszi vacsorarecept: spenótos-baconös gnocchi
Hogy mi ez a rejtélyes étel? Igazából egy alig 20 perc alatt elkészíthető egytálételről van szó, ami nem más, mint a spenótos-baconos gnocchi. A krumpligolyócskákat készen érdemes megvásárolni, a baconos, tejszínes-parmezános mártást pedig percek alatt össze tudod dobni hozzá. Ha húsmentesen készítenéd, a bacont el is hagyhatod, hiszen a paradicsom és a bazsalikom is rengeteg ízt ad ennek a finom fogásnak, de szerintünk azért bacönnel az igazi!
Milyen hozzávalókra lesz szükséged?
500 gramm gnocchi
fél csomag bacon
1 db közepes fej lilahagyma vagy 2 mogyoróhagyma, apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 nagy paradicsom, kockára vágva
1 teáskanál csilipaprika pehely (opcionális)
1 evőkanál vaj
3/4 csésze zöldség- vagy csirkealaplé
1 teáskanál olasz fűszer
2 csésze friss spenót
1 kávéskanál só és némi frissen törött bors
fél csésze tejszín
fél csésze reszelt parmezán sajt
néhány bazsalikomlevél a díszítéshez
Így készítsd el
1. A gnocchit szórd egy nagy fazék forrásban lévő vízbe és főzd őket addig, amíg a felszínre úsznak. Szűrd le és tedd félre, hogy lecsepegjen.
2. A bacont vágd fel kis kockákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg. Tedd ki egy tányérra. A zsiradékra már nem lesz szükséged, de a baconre kicsit később igen.
3. Tedd a vajat a serpenyőbe és pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a gnocchit, és 5 percig pirítsd. Jöhetnek rá az olasz fűszerek, a só, bors, és ha kicsit csípősre szeretnéd, a csilipaprika is.
4. Jöhet bele a paradicsom, utána főzd egy percig, majd add hozzá az alaplét. Forrástól számítva két percig főzd (tovább felesleges) és add hozzá a tejszínt meg a reszelt parmezánt. Forrald össze újból és 1-2 percig folyamatosan kavargatva főzd még egy kicsit.
5. Add hozzá a spenótot, majd pár percig hagyd fonnyadni. Jöhet bele a bacon is, míg végül nem marad más hátra, mint csekkolni a fűszerezést (ízlés szerint lehet, hogy sózni, borsozni kell majd még), reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszíteni, és már tálalhatod is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: eatwell101.com
Fotó: AI
Ha tetszett a cikk, ezeket is ajánljuk:
- 3+1 kedvenc receptünk a filmvászonról
- 3 recept, amivel kiválthatod a szénhidrátot
- Burgonyával diétázni? Simán! – Íme, 3 szuper recept, amivel az alakodra is vigyázol