Tavaszi programajánló: Tulipánszedés, Kiskertpiac vagy vadvirágos workshop

Vérfrissítő virágos programok, amiken ott a helyünk!

Vadvirágok? Orchidea? Tulipán? Március második felétől szinte minden hétvégére jut egy-egy klassz virágos program. Az alábbi ötöt mi nem hagynánk ki!

Ázsia orchideái a Vajdahunyad várában

Te is rajongsz az orchideáért, de nem tudod, hogyan tartsd életben? Látogass el a Mezőgazdasági Múzeumba, és bővítsd tudásodat a virág tartásáról, ültetéséről, szaporításáról és védelméről. Csodáld meg a hazai és külföldi kiállítók standjain virágzó orchideákat, broméliákat, vagy válogass a számos natúr szépségápolási és gasztronómiai termék közül – találhatsz természetes szappant, egyedi ékszereket, kézműves kávét és házi rétest is. A belépőjegyedet előzetesen online vagy a helyszínen is beszerezheted.

Mikor? Március 21-24.
Hol? Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146, Budapest Vajdahunyad stny.

Idén is Garden Expo

A tökéletes kerti bútort keresed? Beruháznál egy új grillsütőre, vagy épp egy hintaágy vásárlásán gondolkozol? Meríts ihletet az idei Garden Expon március 22-24 között a Sportarénában! A háromnapos rendezvényen megismerheted 2019 legfrissebb trendjeit, sőt a kiállított bemutatókertekből is inspirálódhatsz, hogy aztán te is létrehozhasd a kinti édent. A szakemberek előadásaiból megtanulhatod a kerttervezés rejtelmeit is!

Mikor? Március 22-24.
Hol? Papp László Budapest Sportaréna, 1148, Budapest

Vadvirágos workshop a Wild Flower Bárban

Mi már tudjuk, hogy március utolsó szombatja a vadvirágokról fog szólni! Hogyan válogasd össze a különféle növényeket, hogy egy szép csokrot kapj? Milyen kötözőt használj, és egyáltalán milyen virágkötési technikákat érdemes megtanulnod? Nos, ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz a belvárosi Wild Flower Bar jövő szombati workshopján. Készíthetsz csokrot, asztaldíszt vagy akár egy kedves koszorút is, persze kizárólag mezei vadvirágokból. Nem baj, ha kezdő vagy ezen a fronton, itt lehetőséged lesz az alapoktól elsajátítani a virágkötés rejtelmeit. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a workshop díja: 25 000 Ft. Regisztrálni március 23-ig tudsz az info@wildflowerbar.com e-mail címen!

Mikor? Március 30. 18:00 – 21:30
Hol? Wild Flower Bar, 1052, Budapest Vitkovics Mihály u. 3.

Tulipánszüret a Kőröshegyi levendulásban

Idén harmadik alkalommal vághatsz neki áprilisban a tulipánföldnek, hogy színesebbnél színesebb virágokkal térj haza. A programsorozat három héten át tart, első időpontja április 6. Ekkor nárcisz- és bimbós tulipánszüretet, a következő hétvégén tulipánszüretet, az utolsó alkalommal pedig különleges, húsvéti szüretet tartanak. Mivel nem egyszerre nyílnak a virágok, így az sem marad le, aki nem az első nap reggelén érkezik. Virágokat szálanként 50-150 Ft-ért tudsz vásárolni, amelyhez a spárgát és a fehér kötöző szalagot a szervezők biztosítják. Az sem gond, ha a metszőollót otthon hagyod, hiszen 500 Ft letét ellenében kölcsönözhetsz egyet a helyszínen, amelyet akár haza is vihetsz emlékbe.

Mikor? Április 6-21.
Hol? Kőröshegyi Levendulás, Kőröshegy, Dózsa György köz

Tavaszi zöldülés az Anker’tben

Az ingyenesen látogatható Kiskertpiac teljes tavaszi pompában várja látogatóit, április 7-én. Virágokkal, zöld növényekkel és palántákkal is készülnek a szervezők és a kiállítók. Emellett a standok sűrűjében lecsaphatsz a friss termelői finomságokra, ráadásul a portékák közül a természetes dizájntárgyak, valamint a natúr szépségápolási termékek és kozmetikumok sem hiányozhatnak.

Mikor? Április 7. 10:00 – 16:00
Hol? Anker’t, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.

Nyitókép: Rod Long/Unsplash
Képek forrása: az események hivatalos Facebook-oldalai

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: