Taylor Swift nagylelkű felajánlással segít bajba jutott rajongóin

Az énekesnő nem csak a világszervezetek munkáját segíti egy-egy nagyobb összegű felajánlással - több rajongója is beszámolt arról, hogy miután anyagilag nehéz helyzetbe kerültek, példaképük a segítségükre sietett.

Taylor Swift nagyon komolyan veszi a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet: önkéntes karanténba vonult, illetve mint sok más híresség, úgy ő is nagylelkű felajánlásokkal segíti az egészségügyi szervezetek (Feeding America és WHO) munkáját és rajongóit is erre buzdítja. Az énekesnő a múltban már többször is bebizonyította, hogy nemcsak a jó PR miatt ápol közeli kapcsolatot több rajongójával, a napokban erről újra meggyőződhettünk. 

Többen is beszámoltak arról, hogy a szupersztár 3000 dollárt (1 millió forint) utalt át nekik, amikor megtudta, hogy elvesztették a munkájukat és anyagi gondokkal küzdenek. Eddig egy tucat rajongó köszönte meg az énekesnőnek a pénzt és az ehhez csatolt személyes üzenetet – de valószínűleg ennél többen kaptak hasonló támogatást az énekesnőtől. Az egyik bajba jutott személy egy amerikai koncertfotós, Holly Turner volt. Ő a Tumblr oldalán panaszolta el, hogy a zeneipar ideiglenes leállása miatt minden munkáját lemondták, ezért nem tudja fizetni New York-i albérletét és haza kell költöznie. Amikor ez Taylor Swift tudomására jutott a PayPalon keresztül elküldte neki a 3000 dollárt, amihez egy üzenetet is csatolt: ‚‚Mindig számíthattam rád, az a minimum, hogy most te is számíthatsz rám. Remélem, ezzel tudok segíteni. Puszi, Taylor.’’

Egy rajongója a Twitteren osztotta meg Swift üzenetét: ‚‚Erin, láttam a Twitter bejegyzésedet, amiben az anyagi helyzetedről és a stresszről írtál, nagyon szeretnék segíteni. Sajnálom, hogy elvesztetted a munkád, és most minden bizonytalan az életedben. Remélem ez a 3000 dollár segíteni fog. Örülök, hogy találkozhattam veled New Yorkban, és remélem minden rendben veled. Barátod, Taylor.’’

Az énekesnő szülővárosa, Nashville legendás lemezboltját sem hagyta cserben a nehéz időkben. Doyle Davis, a Grimey’s egyik tulajdonosa megerősítette, hogy a sztár jelentős összeget adományozott nekik, hogy az alkalmazottak ne maradjanak fizetés nélkül az üzlet bezárása után sem. ‚‚Nagyon meglepődtünk, én teljesen ledöbbentem, amikor Taylor Swift sajtósa megkeresett minket és anyagi segítséget ajánlott fel a világjárvány okozta nehézségek miatt. Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán tud-e az üzletünk létezéséről. Azt tudtam, hogy a Nashville-t sújtó tornádók miatt nagyobb adományokkal segített a károsult intézményeken és családokon. Ezúttal szülővárosa egyik közkedvelt kisvállalkozást mentette meg.’’ – mondta Davis a Rolling Stone magazinnak. Majd hozzátette, az énekesnő felajánlotta, hogy fedezi az alkalmazottak egészségbiztosítási költségeit három hónapon keresztül.

Nyitókép: Neilson Barnard/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: