Taylor Swift nyomós indokkal idézte meg Diana hercegné „bosszúruháját”?

Taylor Swift november 11-én, csütörtökön szerepelt a „Late Night with Seth Meyers” című műsorban, ahol egy olyan ruhát viselt, ami miatt azóta mindenki róla beszél.

A napokban (november 12-én) megjelent a 2012-ben kiadott Red, Taylor Swift egyik legsikeresebb albumának átdolgozott verziója. Ez az énekesnő második újra felvett nagylemeze, amelyen a rajongók olyan slágereket hallgathatnak meg, mint az I Knew You Were Trouble, a 22 vagy az Ed Sheerannel közös duett, az Everything Has Changed. Sőt, olyan dalok is felkerültek a lemezre, amelyek az eredeti verzióban nem szerepeltek. Swift éppen egy sajtókörúton népszerűsíti legújabb projektjét, amelynek egyik állomása a „Late Night with Seth Meyers” című műsor volt. Az interjú során a popsztár egy olyan ruhát viselt, amelyre sokan felkapták a fejüket: ugyanis a fekete David Koma darab feltűnően hasonlított arra a ruhára, amelyet Diana hercegné 1994 júliusában viselt. Pontosan azon a napon, amikor Károly herceg hivatalosan is bejelentette viszonyát Kamillával. Véletlen egybeesés lenne az egész? A rajongók teóriái szerint ez kizárt.

Kinek szól az üzenet?

Taylor Swift rajongói jól tudják, kedvenc énekesnőjük híres arról, hogy szeret apró utalásokat elrejteni dalaiban, videóklipjeiben vagy öltözékében. Így abban is biztosak, ruhaválasztását Lady Di inspirálta. De mégis hogyan került a képbe a híres-neves „bosszúruha”? Mégis kinek üzent vele Taylor Swift? Az interneten két elmélet is terjed – az elsőnek a középpontjában Jake Gyllenhaal áll. Új albumán az All Too Well című dal jóval hosszabb változata is szerepel, amely állítólag a Jake Gyllenhaallal való, több mint egy évtizeddel ezelőtti kapcsolatáról szól. Viszont jóval többen vannak azok, akik szerint egy másik férfi állhat a háttérben: az egyik legbefolyásosabb zeneipari menedzser, Scooter Braun. 

Swift még a karrierje kezdetén, 2004-ben kötött egy megállapodást a Big Machine lemezkiadóval, hogy első hat lemeze a kiadó tulajdonába kerül, cserébe viszont az énekesnő minden pénzt a pályafutása beindítására fordíthat. A master lemezek tulajdonjoga igen jelentős a zeneiparban, hiszen ennek birtokában lehet dönteni arról, hogy mi történjen a rajta szereplő tartalmakkal. Azonban Braun 2019-ben felvásárolta a Big Machine-t, és ezzel Swift lemezeinek tulajdonjogát is megszerezte. Swift és Braun között ekkor alakult ki konfliktus, ami azóta is tart. Miután az énekesnő elvesztette saját zenéje felett a jogokat és az irányítást, 2020-ban elkezdte újra felvenni régi dalait. Ezeket egy új lemez formájában, átalakított, felnőttesebb hangzással adja ki Taylor’s Version néven. Mivel a viszály nagyon hasonló Diana hercegé történetéhez – egy nő, aki helyett mások döntenek, de végül felszabadul –, így tényleg elképzelhető, hogy a fekete ruhával Braun orra alá szeretett volna borsot törni.

Forrás: W Magazine, Bustle
Nyitókép: Lloyd Bishop/NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: