Te mit vonzol? 8 gyakorlat az energia- és frekvenciaszinted azonnali megemelésére

Ma már nem titok, hogy minden azon múlik, mennyire tudjuk az energiáinkat magas szinten tartani, vagyis mennyire magas a frekvenciaszintünk. Ezzel a 8 gyakorlattal pillanatok alatt megemelheted mindkettőt.

Reggelente nehezen kelsz ki az ágyból? Amíg kotyog a kávéfőző, azon gondolkodsz, hogyan éled túl a napot és délután már csak a fiókodban maradt csokoládé reménye tart életben? A szénhidrát olykor a barátunk és egy kis édesség mindenkinek jól jön, de ha alacsony az energiaszinted, az több okból sem a legjobb. Egyfelől tudod, hogy mi lesz a vége a sok nasizásnak: utálni fogod a megvilágítást a próbafülkében és a beach-bodynak is oda. Másfelől, ha tudomásul vesszük Einstein elméletét, miszerint ezen a világon minden rezgés, csak az alacsony szintű dolgokkal tudsz majd együtt vibe-olni. De szerencsére ennek itt és most véget vethetsz. A hagyományos fizikai aktivitás erősíti az izomzatodat, ezáltal ellenállóbbá tesz. Bizonyos gyakorlatokkal azonban célzottan juttathatsz oxigént és ezáltal tápanyagot a szövetekbe. Ez a kardiovaszkuláris rendszeredet teszi hatékonyabbá, és abban a pillanatban, hogy a szíved és a tüdőd állapota javul, több energiád lesz a napi feladatok ellátásához is, amellett, hogy magasabb frekvenciaszintre kerülsz.

Van egy 8 lépésből álló gyakorlatsor, amivel azonnal mozgósíthatod az amúgy benned rejtőző – csak bizonyos blokkok miatt szunnyadó – energiákat.

  1. Ugrálj, és közben rázd ki mindenedet, különös tekintettel a vállaidra, csuklyás izomra, kezeidre.
  2. Erőteljes légzéssel egybekötve rázd ki a karjaidat, miközben rugózol.
  3. Mellkastágítás, a karokat széttárva és magad előtt keresztezve.
  4. Teljes törzsfordítás, a karok lengetésével, ami a gerincet lazítja ki az energia szabad áramlásához.
  5. Törzsrotáció, a karok lengetésével, miközben a kezek az alhashoz csapódnak.
  6. Törzsrotáció, a karok lengetésével, miközben a kezek a mellkashoz csapódnak.
  7. Törzsrotáció, a karok lengetésével, miközben a kezek a vállhoz csapódnak.
  8. Csípő kilazítása jobbra-balra ringatással, miközben a kezek szabadon a csípőt boxolják.

Azt talán már tudod, hogy a mozgás jó neked. De tudod, hogy mennyire? Kontroll alatt tartja a súlyodat, segít megelőzni az olyan megbetegedéseket, mint a depresszió, a szorongás, a magas vérnyomás, emésztési problémák, magas vérnyomás. Jobbkedvűvé tesz, hiszen az agyban vegyi folyamatokat indít el, aminek hatására nemcsak boldogabbnak, de jobban is érzed magad a bőrödben – ez pedig magabiztosságot nyújt. A mozgás és az energia megfelelő áramlása jobb éjjeli alvást biztosít, aminek számtalan előnye van. És nem utolsó sorban a szexuális életedet is felvillanyozza.

Ráadásul, ha a fenti gyakorlatot a barátaiddal csinálod, akkor meglátod, hogy milyen összekovácsoló élményben lehet részetek. Hasonló hatása van egyébként a néptáncnak is, ahogy dobognak a táncosok a lábukkal, hihetetlen energiák szabadulnak fel, de ez a gyakorlatsor a légzéssel és a speciális, endokrinpontok ütögetésével együtt sokkal komplexebb hatást ad. A magasabb energiaszint hatékonyabbá tesz minket, így az életben felmerülő problémákat is hatékonyabban tudjuk kezelni. Ne felejtsd el, te teremtesz.

 

Nyitókép: ipopba / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: