Tegyél egy virtuális sétát Frida Kahlo mexikói otthonában!

A Mexikóvárosban található Casa Azul több mint 300 műtárgyat mutat be, amelyeket most az otthonod kényelméből is megcsodálhatsz.

Azoknak, akik szeretnének ellátogatni a mexikói Frida Kahlo Múzeumba, most nem kell aggódniuk a sorban állás miatt.  Ugyanis virtuálisan is bejárható a ház és a kert, ahol a művésznő élt. Frida Kahlo gyönyörű villájában – amelyet Casa Azulnak (Kék Háznak) neveznek – töltötte életének legnagyobb részét, és persze néhány ismertebb műve, többek között a Viva la Vida, a Frida and the Caesarian Operation és az apját ábrázoló portré is látható itt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Museo Frida Kahlo (@museofridakahlo) által megosztott bejegyzés,

A Casa Azulban megnézhetitek az eredeti bútorokat és a festőnő személyes használati tárgyait is, de Kahlo férje, Diego Rivera alkotásai is helyet kaptak a házban. Az Appearances Can De Deiving című virtuális kiállításon több mint 300 darab műemlék fedezhető fel, például Frida Kahlo egyedi ruhái is, amelyek a hagyományos mexikói viseletet idézik. A hálószobában helyezték el a művész lábprotézisét, amelyet 1953-as lábamputációja után rendelésre készíttetett.

A ház egyik legszebb része a sárga konyha, ahol Frida és Rivera nagyon sok időt töltött a szomszédban lakó kommunista forradalmárral, Leon Trotsky-val (akivel a művésznőnek egy rövid afférja is volt). A következő szobában a műterembe léphetünk be, amelyben festékeket és egy festőállványt láthatunk. Ha szeretnél a saját szemeddel is körbenézni, kattints ide.

Nyitókép: @fridakahlo.fan/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: