Hogy miért gyógyító ez a leves? Mert tele van értékes összetevőkkel, melyek támogatják a legyengült immunrendszered. Az influenzaszezon alatt kihagyhatatlan fogás!
Ez a remek növény gyulladáscsökkentő hatású, tele van C-vitaminnal, a belőle készült leves pedig átmelegíti a tested és a lelked egyaránt!
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. currypaszta
- 2 ek. miso paszta
- 3 cm gyömbér
- 1 tk. kurkuma
- 1 csipet frissen őrölt bors
- 2 dl kókusztejszín
Elkészítés:
- Egy nagy fazékban melegíts vizet. Miközben a víz melegszik, pucold meg a karfiolt, szedd rózsáira, és mosd is meg. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
- Tedd a lobogó, forró vízbe a karfiolt, és add hozzá a gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a miso és currypasztát. Állítsd közepesre a hőfokot, és 30 percig fedő alatt főzd a levest.
- A 30 perc letelte után add hozzá a kurkumát és a borsot, vedd le a tűzről a fazekat, majd botmixerrel turmixold össze a keveréket. Tedd vissza a tűzhelyre a levest, majd add hozzá a kókusztejet. Keverj egy utolsót rajta, majd zárd el alatta a tűzhelyet.
Készen is van egy tápláló, kiadós leves, ami átmelegít a hideg, téli napokon!
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:
- Készíts Buddha-tálat, ha gyors és egészséges vacsira vágysz!
- Minden, amit a clean eatingről tudnod kell!
- Mexikói vacsira vágysz? Készíts húsmentes burritot!