Teli torokból: találd meg a hangod a torokcsakra harmonizálásával

Úgy érzed, az emberek nem hallják meg, amit mondasz? Vagy esetleg gyakran félreértenek? Lehet, hogy torokcsakrádban kell keresned a választ.

Nem tudod mindig úgy kifejezni magad, ahogy szeretnéd? Bármi is legyen az, amit el kell mondanod, torokcsakrád megnyitása és energetizálása sokat segíthet benne.

A csakrák, ahogy azt már korábbi csakrákkal foglalkozó cikkeinkben megírtuk, testünk hét alapvető fontosságú energetikai központja. Úgy kell ezeket elképzelni, mint a gerincünk tövéből induló és egészen a fejünk tetejéig – vagy egyes elméletek szerint még azon felül is – futó energiaörvényeket. Ha ezek a spirálisan forgó energiakerekek megfelelően működnek, akkor mindegyik csakra lehetővé teszi az energia szabad áramlását és mozgását. Így harmóniában tudsz lenni önmagaddal és a világgal. Ha azonban valamelyik kerék elakad, az az összes többire kihatással van. Fizikailag, mentálisan és érzelmileg is kiszakadtnak érezheted magad.

Ami a szívemen, a számon

A visuddha vagy visuddhi, amely szanszkrit nyelven különösen tisztát jelent,  testünk ötödik fontos energetikai központja a hindu tradíciók szerint. Torokcsakránk értelemszerűen a test kommunikációs központjaként működik. Ha minden rendben vele, akkor a szívedből tudsz megszólalni, képes vagy kinyilatkoztatni az igazadat. Ez a csakra a megszólalásért, az önkifejezésért felelős, ugyanakkor a hallgatáshoz, a meghallgatáshoz is kapcsolódik. Ha ez a csakrád jól működik, képes vagy felelősséget vállalni kimondott szavaidért, illetve nem teszel felelőtlen ígéreteket. Az emberek odafigyelnek rád és bíznak benned. Ugyanakkor te önmagad előtt is tisztelettel állsz, hiszen nem nyom a felelőtlen ígéretek súlya.

Két birodalom között

Míg az első négy csakránk, vagyis a gyökércsakra, a szakrálcsakra, a napfonatcsakra és a szívcsakra a föld elemeihez és magához a fizikai létünkhöz, testünkhöz kapcsolódik, addig a harmadik szem és koronacsakra a fényhez, a szépséghez, az intuícióhoz és a spirituális energiákhoz. Torokcsakránk a híd és a kapcsolat eközött a két világ között. Ez az a csakra, amely összeköti az energiákat alapvető szükségleteid és a felsőbb bölcsességed között.

Kreatív kifejeződés

Ugyanakkor torokcsakrád a szakrális erőközpontoddal, ezáltal kreativitásoddal is összeköttetésben van. Remek ötleteid vannak, de nem tudod őket érvényre juttatni? Ahhoz, hogy kreatív törekvéseid meg tudjanak valósulni, meg is kell tudd őket fogalmazni. Ebben segít az, ha torokcsakrádban megfelelően áramlik az energia. Torokcsakrád elzáródásának biztos jele, ha alacsony az önértékelésed, depresszió vagy rossz érzések gyötörnek és ezeket nem tudod megfelelően kifejezni. Gombócot érezhetsz a torkodban, ha emberek előtt kell megszólalni vagy fontos esetekben elakad a hangod, esetleg teljesen „megkukulsz.” Sőt az is ráutalhat, ha nem mersz nyíltan beszélni szeretteiddel, ismerőseiddel. Ha azon kapod magad, hogy gyakran szakítasz félbe másokat vagy uralnod kell a beszélgetést, esetleg tiéd kell legyen mindig az utolsó szó… nos, akkor érdemes torkodra fordítanod a figyelmed.

Mit tegyél?

Torokcsakrád mantrája a HAM szócska, amit humnak kell ejteni. Ha ezt a mantrát dudorászod napközben, az autóban vagy bármikor, amikor van rá három perced, már hatalmas eredményeket érhetsz el. Természetesen legszuperebb meditatív állapotban végezni a gyakorlatot, gondolatban a torkodra koncentrálva, de enélkül is működik. Kiegészítheted egy akvamarin vagy világoskék sál viselésével, bármilyen kékes színű kristály torkodra helyezésével vagy nyakláncként való viselésével is fokozhatod a hatást. Édesszájúaknak a mályvacukor és a bodza is segítség a torokcsakra harmonizálásában. Aki pedig a fizikai oldalról szeretné megfogni a torokcsakra stimulálását, annak nyakhajlító és nyújtó jógagyakorlatokat ajánlunk.


Nyitókép: Benjavisa

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: