Teremts új ünnepi hagyományt ezzel az 5 anyák napi kedvességel

Idén május 2-án ünnepeljük legnagyobb támogatóinkat: az édesanyákat. Ha szeretnéd most különösebb módon meglepni anyukádat, akkor válassz a virág helyett valami rendhagyót.

Ha az elmúlt év váratlan fordulatai megakadályoztak abban, hogy személyesen köszöntsd az anyukádat, akkor valószínűleg idén még inkább ragaszkodsz ahhoz, hogy az a nap, ami csak róla szól, igazán különleges legyen. Talán épp itt az ideje kipróbálni néhány rendhagyó anyák napi programot.

Történetek az otthoni kávészalonból

Egy közösen eltöltött délután a kedvenc kávétok és néhány finom falat mellett remek alkalom egy meghitt beszélgetésre. Kérd meg anyukádat, hogy meséljen a gyermekkoráról és a női felmenőkről a családban, miközben a régi családi fotókat nézegetitek. Az így eltöltött idő még inkább elmélyítheti a kapcsolatotokat, és önmagad megismeréséhez is sokkal közelebb kerülhetsz ez által.

Anyáról lányra száll a tudás

Teremts új hagyományt azzal, hogy megkéred édesanyádat arra, hogy minden egyes anyák napján tanítson neked valami újat, amit ő is az anyukájától, vagy a nagymamájától tanult. Engedd meg neki, hogy ő válasszon, és bízd rá magad. Hidd el, hogy a legjobbat szeretné neked, és olyan tudást fog megosztani veled, ami generációk óta értéket képvisel a családotokban.

Ültess virágokat

Nincs anyák napja virág nélkül. De mi lenne, ha idén a vágott virág helyett élő virágot ajándékoznál? Ültess a kertjébe olyan növényeket, amikről minden nap eszébe jut, mennyire szereted: illatos loncot, színes tulipánokat vagy gyönyörűen virágzó gyümölcsfa csemetét. Akkor se csüggedj, ha anyukádnak nincs kertje. Borítsd virágba az erkélyét vagy az ablakát olyan kedves balkon növényekkel, mint a törperózsa vagy a kéken virágzó lobélia.

Tanuljatok valami újat közösen

Használd ki ezt a májusi napot arra, hogy valami újat tanuljatok közösen. Az ilyen módon eltöltött idő életre szóló emlékeket ad mindkettőtöknek. A pandémia miatt meglehetősen korlátozottak a lehetőségek, de az online térben számtalan módja van annak, hogy közösen fejlődjetek. Válassz ki egy internetes workshopot, vagy egy DIY videót, és szerezz be minden szükséges eszközt ahhoz, hogy az élmény szórakoztató és felhőtlen legyen mindkettőtök számára.

Ünnepi borvacsora

Ha anyukád kedveli a finom borokat, akkor egy otthoni borvacsora megrendezésével új anyák napi hagyományt teremthetsz. Készíts egyedi borkóstoló kártyát, szerezz be a borhoz passzoló harapnivalókat, és néhány egyszerű dekorációt: fehér abroszt és gyertyákat. És hogy egy kicsit izgalmassá tedd az estét, kezdj egy rövid bor-kvízzel, majd folytassátok vak kóstolással. Ha van lehetőségeket, hívjátok meg a nagymamát is.

Nyitókép: Halfpoint Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: