The planet likes this – Környezetbarát influencerek az Instagramon

Instagram zöldben

Te mit teszel azért, hogy megvédd a környezetünket? Néhány ember nemcsak saját életmódját változtatja meg, hanem mások figyelmét is megpróbálja felhívni a világméretű problémákra! Ha eddig még nem tetted, kövesd ezeket az influencereket!

Mindig öröm látni, amikor a közösségi oldalakat valóban fontos célokra használják. Az Instagramon például egyre többen próbálják meg felhívni a világ figyelmét arra, hogy a Föld energiaforrásai végesek és a környezetünk állapota vészes tempóban romlik. Ezek az emberek különböző formában, több közösségi oldalon vannak jelen, egyetlen közös cél érdekében. Nem kell mindenkinek vegánnak vagy aktivistának lennie. Arra sincsen szükség, hogy azonnal teljesen zero waste életmódra váltsunk – azonban ha csak néhány mindennapi szokásunkon fordítunk egyet, máris rengeteget tettünk a környezetünkért. Nézzük, kik mutatnak erre nagyon jó példát!

@trashisfortossers – Lauren Singer

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Trash Is For Tossers (@trashisfortossers) által megosztott bejegyzés,


Lauren Singer 2012-ben vágott bele az életmódváltásba és azóta az egyik legismertebb zero waste aktivistává nőtte ki magát. Trash is for Tossers nevű blogját, Instagram és Youtube oldalát több millióan követik, hiszen rengeteg érdekes információval és tippel látja el az érdeklődőket. Legnézettebb videóját 2016-ban tette közzé, amelyben bebizonyította, hogy a hulladékmentes élet nem lehetetlen kihívás. A videóban bemutatja, hogy 4 év alatt mindössze annyi szemetet termelt, ami belefért egy fél literes befőttesüvegbe. Lauren az életmódtanácsadás mellett egy csomagolásmentes üzletet is létrehozott és arra biztat minket, hogy tegyünk a környezetünkért. Hiszen minden apró lépés nagy jelentőséggel bír!

@robjgreenfield – Rob Greenfield

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rob Greenfield (@robjgreenfield) által megosztott bejegyzés,

Lauren Singerhez hasonlóan Rob Greenfield is a zero waste mozgalom képviselője, azonban egy teljesen más módon próbálja meg felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Látványos, merész és gyakran kicsit őrült projektjeinek üzenete egyre több emberhez jut el. Legújabb vállalkozásának köszönhetően egy évig csak olyan ételeket fogyaszt, amikhez minden hozzávalót saját magának meg tud teremteni. Rob számtalan más kihívásba is belevágott már – 30 napig a saját szemetét viselte ruhaként és korábban több utazásba is belevágott pénz és étel nélkül. Izgalmas dél-amerikai kirándulását a Discovery Channel is műsorra tűzte Free Ride címmel.

@gretathunberg – Greta Thunberg

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Greta Thunberg (@gretathunberg) által megosztott bejegyzés,


Egy 16 éves lány, aki a kezébe vette az irányítást. A svéd származású tinédzser lépéseit Instagram oldalán közel 2 millióan követik. A fiatal Greta történetét először akkor ismerte meg a világ, amikor a svéd parlament előtt sztrájkolni kezdett, mivel szerinte a politikusok nem fordítanak elég nagy hangsúlyt a klímaváltozás veszélyeire. 2018 óta több demonstrációban is részt vett (például az Európai Parlament előtt is tüntetett már), de az ENSZ egyik klímakonferenciáján felszólalt, valamint saját TED-talkját is megtartotta. Legutóbb az Ausztriában megrendezett környezetvédelmi világ-csúcstalálkozón láthattuk és van egy olyan érzésünk, hogy még sokat fogunk hallani róla a későbbiekben…

@glacier996girl – Elizabeth Farrell

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Remember The Glaciers (@glacier996girl) által megosztott bejegyzés,

Egy iskolai feladatnak indult és egy életre szóló küldetés lett belőle. Elizabeth Farrell egyedi stílusával a Tumblr-generáció és a fiatalabb korosztályok figyelmét szeretné felhívni a klímaváltozás rohamosan növekvő mértékére. Tudja, hogy a leghatásosabb, ha már fiatalon szembesülünk a fennálló világméretű problémákkal. A Glacier Girl néven ismertté vált brit lány London egyik leghíresebb múzeumában, a Victoria & Albert Múzeumban saját kiállítást kapott és két híres divattervezővel, Vivienne Westwooddal és Ashley Williamsszel is dolgozott már együtt. A 22 éves Elizabeth a környezetvédelem mellett a mentális egészség fontosságáról sem feledkezik meg – elmondása szerint új életformája segített neki elfogadni és megérteni autizmusát.

@andibitay – Bitay Andi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andi ? uncluttered home (@andibitay) által megosztott bejegyzés,

A környezettudatos életmódnak Magyarországon is rengeteg képviselője van, például a Maison blog alapítója, Bitay Andi. A blogger anyuka rengeteg zero waste tippel és vegán recepttel látja el a követőit, de a legjobban őszintesége miatt szeretjük. Arról is beszámol, ha valami termék/változás nem jön be neki vagy szimplán nehézségekbe ütközik. A környezettudatos gyereknevelésről is sokat megtudhatunk tőle, de olyan témákkal is foglalkozik, amik sokunk fejében megfordultak már – elmondja a véleményét arról, hogy drágább-e a környezettudatos életmód és megmutatja, hogy melyik zero waste szokásokat nem sikerült még mindig megszoknia.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: