Tim Burton rendezi a Netflix új, Addams Family sorozatát

30 évvel ezelőtt jelent meg a galád családról szóló film, amiért a mai napig emberek milliói rajonganak. Hamarosan újra átléphetjük a hátborzongató kastély kapuját és találkozhatunk a gótikus csodabogarakkal.

Az Addams Family könyveket, babákat, videojátékokat, sőt még egy musicalt is inspirált. Pedig a filmforgatás közepette a filmipari vállalat csődbe ment, és a Paramount vette át, akinek az akkori elnöke úgy nyilatkozott a filmről, hogy vághatatlan és kiadhatatlan. Az alkotást mindezek ellenére megjelentették, és 1991-ben az Addams Family a nyolcadik legnagyobb bevételt hozó mozis film lett. A hátborzongató kastély legendás lakóit egy életre a szívünkbe zártuk, a szenvedélyes és egymásra folyamatosan éhes Gomezt és Morticiat, a testetlen kezet, a szélhámos Fester bácsit és a testvérét folyton kínzó Wednesday Addams-et.

Habár a galád családról a legtöbb embernek az 1991-ben megjelent film ugrik be, az ő történetük sokkal régebbre nyúlik vissza. A jól ismert figurák először a ’30-as évek végén jelentek meg a The New York Times-ban, mégpedig Charles Addams képregényrajzoló munkáiban. A szatirikus fantázia szülte karakterek a ’60-as és ’70-es években több rövid életű, élőszereplős és animációs műsorban is felbukkantak, majd ezt követően egy évtizedre teljesen eltűntek. Végül az 1991-es film támasztotta fel a gótikus családot a halálból. Mindennek már 30 éve. Azóta számtalan módon próbálkoztak az Addams Family újjáélesztésével – film, tévésorozat, animációs film formájában – több-kevesebb sikerrel. A rajongók azonban most örülhetnek. Három évtizeddel azután, hogy az Addams Family mozifilm rendezésének lehetőségét visszautasította, Tim Burton 2022-ben egy Netflix-es sorozat formájában kelti életre a már jól ismert karaktereket.

Az idő majd megmutatja, hogy megérte-e a várakozni. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy egy másik szereplőgárda képes felülmúlni az eredeti galád család színészeit, de annyi biztos, hogy jó lesz újra átlépni az Addams kastély kapuját és találkozni a gótikus família csodabogaraival.

Forrás: pastemagazine.com
Nyitókép:
Paramount Pictures / Handout/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: