Ikonikus dalának 40. születésnapjára saját Barbie-babát kapott a rocknagyi, Tina Turner

Hiszed vagy sem, Tina Turner What's Love Got To Do With It című száma már 40 éves, és az évfordulóra különleges Barbie-babát is kapott.

A Mattel számos ismert és inspiráló nő előtt tisztelgett már saját Barbie-babával, Maya Angeloutól Eleanor Roosevelten át Dr. Jane Goodallig. Legutóbb pedig a márka Signature Music Series sorozatának részeként a Tina Turner Barbie baba jelent meg.

A baba a What’s Love Got to Do With It című szám 40. évfordulójára készült, a szettjét az az összeállítás inspirálta, amit Tina Turner a klipben viselt: fekete ruhát, fekete harisnyát, farmerdzsekit és ezekhez passzoló cipőt álmodtak meg neki a Mattelnél. De a híres játékgyártó illetékeseinek állítólag nem ez okozta a nagyobb nehézséget, hanem az, hogyan reprodukálják a rocknagyi ikonikus frizuráját. Végül ezt is megoldották.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbie (@barbie) által megosztott bejegyzés

Tina Turner és híres dala előtt is tiszteleg a Mattel

Ez a Barbie-baba nagyon szép tisztelgés az énekesnő előtt, aki a hírek szerint maga is részt vett a kreatív alkotómunkában, és köszönötet mondott a cégnek ezért a babáért. De egyben a What’s Love Got To Do With It című slágert is ünnepli most a világ a dal 40. évfordulóján. Sokan azt is kiemelik, hogy ez a dal volt Tina Turner első és egyetlen első helyezett kislemeze a Billboard Hot 100 Charton. A dal három Grammy-díjat is hozott neki (Az év lemeze, Az év dala és A legjobb női popénekes előadás). Egy évtizeddel később ez lett az eredeti, angol nyelvű címe az Angela Bassett főszereplésével készült életrajzi filmnek is (magyarul Tina). Tina Turner nemcsak a hangja és tehetsége miatt különleges előadóművész. Illetve nemcsak azért, mert eddig 100 millió lemezt adott el világszerte, illetve 12 Grammy-díjat nyert. Hanem azért is, mert ő volt az első fekete művész és az első nő, aki a Rolling Stone címlapjára került.

Elkapkodták a Tina Turnerről mintázott Barbie babát

A baba annyira népszerű, hogy 55 dolláros, vagyis forintra átszámítva 23 000 forintos ára ellenére is elég gyorsan elkapkodták a Mattel weboldalán, és állítólag a boltokban sincs már belőle. Hiába, Tina Turner egy ikon volt, és az is marad. Vagy akár azt is mondhatnánk: Simply the Best.

Forrás: MyModernmet.com
Nyitókép: Mattel és Pete Still / Contributor / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: