Zavaró izzadtságfoltok? Ezzel az 5 egyszerű tippel máris tehetsz ellenük!

Két perce öltöztél át, de a hónaljadnál máris ott figyel egy verejtékfolt? Ha ez így ment eddig a nyáron, ne keseredj el: tippjeink segíthetnek a zavaró izzadtságfoltok ellen.

Nem kell ahhoz a busz után futni, sem különösebb túlsúly vagy hormonprobléma, hogy akár már az átöltözés utáni percekben megjelenjenek a hónaljad alatt azok a fránya izzadtságfoltok. Nyár van, meleg van, ilyenkor ez bárkivel megesik. De az is ugyanilyen általános igazság, hogy a dolog borzasztó kellemetlen, ha megbeszélésre vagy találkozóra igyekszik az ember lánya, hiszen ott azért mégis csak a legmakulátlanabb külsővel szeretnénk megjelenni. Ebbe pedig a verejtékfoltok, hát, nem igazán férnek bele.

Ha már rágugliztál, biztos láttad, hogy az internet rögtön kínál pár megoldást is a jelenségre, attól függően, mennyire akarod kinyitni a pénztárcád. Pár ezer forintért lehet kapni izzadtság felfogó párnácskát, ami a ruhád hónaljrészébe erősítve magába szívja a fokozott nedvességet. De nagyon durva izzadás esetén akár botox kezelésre is befizethetsz, ami szintén segíthet leszámolni a túlzott verejtékezéssel. Ha viszont csak néhány apróságon változtatnál a zavaró izzadtságfoltok elkerüléséért, és a pénztárcádat sincs kedved kinyitni, az alábbiakat érdemes lehet átfutni. Szerintem elég jó eséllyel találhatsz köztük olyasmit, amire eddig nem is gondoltál.

Izzadtságfoltok? Inkább nem: 5 tipp, hogy végre leszámolj velük

Azt valószínűleg már tudod, hogy az izzadás egyébként jó dolog. A tested így hűl le, így szabadulhat meg a méreganyagoktól, és így lehet ideális a sószinted. De ennek nem kell együtt járnia azzal, hogy pillanatokon belül verejtékfoltos lesz a ruhád ezt az alábbi egyszerű, de nagyszerű tippek is segíthetnek elkerülni.

  1. Kevesebb koffein, kevesebb izzadás? Bizony, a tudósok szerint egy hideg kóla vagy a kedvenc jegeskávéd pár percre segíthet felfrissülni, utána viszont boldogult Nagymamám szavaival élve szakad rajtad a víz. Ennek az az oka, hogy a koffein beindíthatja az adrenalin termelődését, ami jó kis izzadásfokozó.
  2. Felejtsd el a csípős ételeket! Ha a nyári melegben valami ok folytán egy tál tüzes finomsághoz szottyanna kedved, jobb lesz rá mégis nemet mondani. A tested ugyanis pontosan úgy reagál a csípősre, mint a melegre: fokozott verejtékezéssel. A végeredményt pedig a bőrödön érezheted, illetve a ruhádon is láthatod, izzadtságfoltok formájában.
  3. Este vidd fel! Az izzadásgátlót sokan reggel visszük fel a hónaljunkra, de a szakemberek azt mondják, hatékonyabb lehet este felkenni vagy befújni magunkat. Ne felejts el előtte lezuhanyozni és szárazni törölközni, mert akkor hat igazán jól a deód. Az is fontos, hogy mindig a megfelelő mennyiséget vidd fel, és az egész hónaljadon oszlasd el.
  4. Próbálj ki valami mást! Ha ezek után is úgy érzed, a télen és a tavasszal még teljesen jól működő készítményed nyáron mintha nem használna, érdemes lehet valami erősebbre váltanod. Legalább a legforróbb hónapokra. Olyan terméket keress, amely legalább 12 százalékban tartalmaz alumínium-kloridot. Ez az összetevő lehet az egyik legerősebb harcostársad a verejtékezés elleni küzdelemben.
  5. Végigstresszelni a napot? Na még mit nem! Te is megtapasztalhattad már, hogy ha stresszelsz, erőteljesebb az izzadásod is. Érdemes légzőgyakorlatokkal és sportolással csökkenteni a feszültséget. Igen, jól érted: egy kis mozgás (bármilyen meleg van is odakint) megizzaszt, de az edzés közben termelődő endorfinok csökkentik a stresszt, így az izzadásod is enyhülhet. És ennek kellemes mellékhatásaként is ruhád sem lesz olyan gyakran foltos.

Forrás: TheSun.co.uk
Nyitókép: Biserka Stojanovic/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: