Tippelj, melyik lett minden idők legjobb karácsonyi filmje! 

A kedvencedet te is szentestére tartogatod?

Ha te is a karácsonyimádók klubjába tartozol, akkor mostanra már biztos elkezdtél karácsonyi filmekkel hangolódni az ünnepekre. Jól gondoljuk?

Idén elkészült minden idők legjobb karácsonyi filmjeinek húszas listája, rangsoroláskor a nézők, és a kritikusok véleménye mellett azt is számításba vették, hogy az adott film képes-e minden évben karácsonyi hangulatot varázsolni. A lista készítői igazán alaposak voltak, még azt is megfigyelték az egyes filmekben, hogy hány jelentben tűnik fel a Mikulás, hányszor csendülnek fel karácsonyi dalok, és a főszereplők az egyes filmekben milyen gyakran vesznek fel ünnepi ruhát. Egyet találhatsz, melyik film került a lista élére! Annyit segítünk, hogy a film idén decemberben lesz 29 éves…

1. Reszkessetek, betörők!

Most mondjuk azt, hogy meglepődtünk? Mi már régóta tudjuk, hogy nincs karácsony Kevin nélkül, és bár valószínűleg mindannyian betéve tudjuk a film összes jelenetét, mégis képesek vagyunk újra és újra leülni elé.

2. Mi a manó?

A listára kerülés egyik legfontosabb szempontja az volt, hogy hányszor tűnik fel a filmben a Mikulás vagy valamelyik vicces kis manója. Éppen ezért jó esély volt arra, hogy a Mi a manó című film, James Caan főszereplésével előkelő helyen szerepel majd. Szerencsére azt nem tisztünk eldönteni, hogy mennyire jó a mozi, az viszont kétségtelen, hogy 100%-ban karácsonyi hangulatot áraszt. 

3. Igazából szerelem

A romantikus filmek rajongói most repesnek a boldogságtól. Az Igazából szerelem című moziban egyesül a túláradó ünnepi szeretet és a romantika is, ennél többet pedig nehéz lenne kívánni, pláne karácsonykor. Nem véletlen, hogy a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel ez a film, hiszen olyan színészeket láthatunk benne viszont, mint Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley, vagy Emma Thompson. 

Íme a 20-as lista több szereplője:

 1. A Grincs
 2. Télapu
 3. Karácsonyi lidércnyomás
 4. Karácsony Artúr
 5. Szörnyecskék
 6. Polar Expressz
 7. Karácsonyi vakáció
 8. Die Hard
 9. Reszkessetek, betörők! 2 – Elveszve New Yorkban
 10. Szellemes karácsony
 11. Hull a pelyhes
 12. Muppeték karácsonyi éneke
 13. Az élet csodaszép
 14. Csoda a 34. utcában
 15. Fehér karácsony
 16. Tapló Télapó
 17. Holiday

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: