Hamarosan megérkezik a mozikba az első magyar karácsonyi film, a Nagykarácsony

A Nagykarácsony című romantikus vígjáték november 25-én kerül a hazai mozikba parádés szereposztással

A #Sohavégetnemérős rendezőjének második nagyjátékfilmjében Ötvös Andrást, Zsigmond Emőkét, Pokorny Liát, Scherer Pétert, Szabó Kimmel Tamást, Rujder Vivient, Csuja Imrét, Szerednyey Bélát és Mészáros Mátét láthatod a főszerepekben.

Elkészült a #Sohavégetnemérős rendezője, Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmje, a Nagykarácsony című romantikus vígjáték előzetese. A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete, de az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet.

Az egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté gondoskodnak a könnyed szórakozásról. A film november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

A lánykérés még a tűzoltásnál is veszélyesebb?

A történet főhősének, Arnoldnak mindig veszélyes az élete, de a történet kezdetén most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. Lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. Azonban a romantikus esemény katasztrófába torkollik: nemcsak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset miatt még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem is érhet tűzoltót.

Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel. Eleinte irtózik a vásártól és minden idegesíti, de a lelkes készülődés lassan rádöbbenti: nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Az első magyar karácsonyi filmben szerencsére bármilyen csoda megtörténhet: a tűzoltó legyűri félelmeit és a körülötte felbukkanó többi furcsa, látszólag össze nem illő pár is egymásra talál. Hol történjen mindez, ha nem egy karácsonyi vásárban?

Nagykarácsony
Ötvös András és Zsigmond Emőke a Nagykarácsony című filmben (Fotó: InterCom)

Idén korán kinyílt az adventi naptár első ablaka

„Nagyon nagy szívvel és energiával dolgozunk azon, hogy idén karácsonykor aki megnézi a filmet, tényleg teljesen kikapcsoljon, nevessen nagyon sokat és szeretettel telve készüljön az ünnepekre. Az egy perces teaser csak az első ablak a mi adventi kalendáriumunkban, alig várjuk, hogy minél többet kinyithassunk nézőinknek.” – nyilatkozta a rendező.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt. Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor. A film a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Forrás és nyitókép: InterCom

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: