Tisztítsd rendszeresen a sminkeszközeidet!

Higiéniai tippek a FOREO-tól

Te emlékszel még arra, milyen volt a sminkszivacsod eredeti színe?

A házimunka az, amit mindannyian szeretünk halogatni, de a négy fal között nem nagyon futhatunk el előle. És nem is szabad, főleg ha a személyes higiéniáról van szó! Bizony, a fürdőszobánkban is vár ránk némi házimunka…Emlékszünk még milyen volt a sminkszivacsunk eredeti színe? Annak ellenére, hogy gyakran sminkelünk, – kivéve mostanában – sajnos nem tisztítjuk elég gyakran a sminkeszközeinket. A piszkos eszközök pedig a bőrünkre és az általános egészségi állapotunkra is veszélyesek lehetnek. Elhoztuk a FOREO higiéniai tippjeit!

A baktériumok játszótere

A sminkecsetek porózusak, amelyek így ideális alapot teremtenek ahhoz, hogy a baktériumok elszaporodjanak rajtuk. Könnyen magukhoz vonzzák a make-up pigmenteket, az elhalt bőrsejteket, vagy az olajat a bőrünkről. Ez egy tökéletes koktél a bőrirritáció, az eltömődött pórusok és a pattanások kialakulásához. A káros vírusok és baktériumok, mint a Staphylococcus, vagy az E. coli hosszú ideig vidáman eléldegélnek ebben a környezetben.

Rendszeres tisztítás a kulcs

A profi sminkmesterek minden egyes használat után megtisztítják az eszközeiket; az otthoni személyes használat során te végezz egy alaptisztítást heti egyszer antibakteriális spray, vagy nedves törlőkendő segítségével. Alapos tisztítást pedig minden hónapban iktass be. Extra tipp: akár egy konkrét napot is kijelölhetsz a naptárban, hogy ne felejtsd el.  Azokra a smink-eszközökre különös gondot fordíts, amiket nedves, vagy krémes termékkel együtt használsz, ilyen az alapozó, vagy a korrektor. A sminkszivacsokat hetente érdemes alaposan megtisztítani és negyedévente cserélni! 

Házi praktikák

Nem kell messzire menned a hatékony sminktisztító szerekért, elég például a fürdőszobáig, vagy a konyháig. Tökéletesen megteszi a babasampon, vagy az edényekhez használt mosogatószer is! A sminkszivacs tisztítását kezdd azzal, hogy meleg vízzel leöblíted. Ezután önts rá mosogatószert, vagy baba sampont. Nyomkodd addig, amíg a szivacs teljesen magába nem szívja a szappanos vizet, végül alaposan öblítsd ki. Ezt addig ismételd, amíg a víz teljesen tiszta lesz. Az ecsetek tisztításához keverj össze egy pohár meleg vizet egy evőkanálnyi samponnal vagy mosogatószerrel. Vannak, akik olívaolajat is tesznek a tisztítószerhez a sörték kondicionáláshoz. Helyezd az ecseteket a pohárba, sörtékkel lefelé, majd hagyd ázni őket 15 percig. Egy mélyebb poharat használva és az ecseteket fejjel lefelé állítva megelőzheted, hogy víz szivárogjon az ecsetek nyelébe. Ez ugyanis oldaná a ragasztót és előbb-utóbb leválna az ecset feje. Végül nincs más hátra, mint leöblíteni az ecseteket folyó víz alatt, amíg teljesen nem lesz tiszta a víz! Tadam, kész is! Fektesd őket egy törölközőre és hagyd egy éjszakán át megszáradni. Viszlát baktériumok, viszlát piszok!

Ne felejtsd el az arcod

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FOREO (@foreo) által megosztott bejegyzés,


Egy ideális világban csak „szerelem van a levegőben”, de a valóság nem ezt mutatja. Vírusok és baktériumok vesznek körül minket, amelyek könnyen okozhatnak komolyabb bőrbajokat. Szóval a sminkkészlet rendszeres tisztítása mellett nem érdemes megfeledkezni a rendszeres arctisztításról sem. A LUNA 3 arctisztítóval pillanatok alatt megszabadulhatsz a baktériumoktól és más szennyeződésektől. A készülék ráadásul beépített feszesítő masszázs funkcióval is rendelkezik, mert a házimunka után jár egy kis kényeztetés.

Forrás: Foreo

Nyitókép: Image Source/GettyImages

Legnépszerűbb cikkek: